ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Επιστολή της Αντιπεριφερειάρχου Ρεθύμνου για τις εργατικές κατοικίες στο Δήμο Μυλοποτάμου

Επιστολή έστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιονή για τις εργατικές κατοικίες στο Δήμο Μυλοποτάμου. Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, η παράδοση των Εργατικών Κατοικιών της περιοχής του Δήμου Μυλοποτάμου (Πέραμα) βρίσκεται σε εκκρεμότητα από το Σεπτέμβριο του 2011, οπότε και έπρεπε βάσει χρονοδιαγράμματος να είχε ολοκληρωθεί.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την κυβερνητική απόφαση κατάργησης των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, έχουν προκαλέσει δικαιολογημένη ανησυχία στους δικαιούχους, που πραγματικά βρίσκονται «μετέωροι» χωρίς κατοικίες, αλλά και χωρίς επιδότηση ενοικίου, όπως ο Νόμος ορίζει για το μεταβατικό διάστημα.

Σε επικοινωνία, που είχα με τον υπεύθυνο του Περιφερειακού Γραφείου Ηρακλείου του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, κ. Βασιλείου, με ενημέρωσε ότι οι φάκελοι των δικαιούχων είναι πλήρεις δικαιολογητικών, ωστόσο ό έλεγχός τους δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς απαιτείται η έκδοση εντολής από τη Διοίκηση του Οργανισμού, προκειμένου να γίνει ο έλεγχος από τους μηχανικούς του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Δεδομένου ότι ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας τελεί υπό κατάργηση, η αρμοδιότητα αυτή έχει πλέον περιέλθει με Νόμο (Αρ. Φύλλου ΦΕΚ 39/29-2-12, άρθρο 1) σε πενταμελή προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.

Η Επιτροπή αυτή δεν έχει ακόμα οριστεί με αποτέλεσμα να καθυστερεί περαιτέρω ο έλεγχος των φακέλων των δικαιούχων και εν γένει η όλη διαδικασία, καθώς μετά τον έλεγχο ακολουθεί και η υποβολή ενστάσεων.
Ως εκ τούτου παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για τη σύσταση της Επιτροπής, ώστε να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των φακέλων των δικαιούχων και να τους παραδοθούν το συντομότερο δυνατό οι κατοικίες.

Σε αναμονή της απάντησής σας