ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιστολή των μαθητών της Ασή Γωνιάς για τα προβλήματα στις μετακινήσεις

Επιστολή προς το ΚΤΕΛ, την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, απέστειλαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Επισκοπής που κατοικούν στην Ασή Γωνιά, για τα προβλήματα στις μετακινήσεις τους από και πρός το σχολείο τους.

Αναλυτικά η επιστολή των μαθητών:

«Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι,

Σας αποστέλλουμε αυτήν την επιστολή για να σας γνωστοποιήσουμε τις μεγάλες δυσκολίες, που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, όλοι οι μαθητές που κατοικούμε στην Ασή Γωνιά, προκειμένου να έλθουμε στο σχολείο μας.

Ο Γολγοθάς μας αρχίζει από πολύ νωρίς το πρωί, γιατί αναγκαζόμαστε να ξυπνάμε στις 5:30 π.μ. για να πάρουμε το λεωφορείο, το οποίο έρχεται στις 6:30 π.μ., με αποτέλεσμα να φτάνουμε στο σχολείο μας στις 7:00 π.μ. το αργότερο. Όπως γνωρίζετε, τα μαθήματα ξεκινούν στις 8:45 π.μ., που σημαίνει ότι περιμένουμε έξω από το σχολείο πάνω από μία ώρα και τώρα τον χειμώνα αυτό είναι πολύ επίπονο. Σκεφτείτε επίσης ότι έχουμε ξυπνήσει 3 ώρες σχεδόν νωρίτερα από την πρώτη ώρα του προγράμματος. Ευτυχώς, ο κύριος Διευθυντής έδωσε στον υπεύθυνο του κυλικείου μας κλειδί για να μας ανοίγει μία αίθουσα να μπαίνουμε για να μην κρυώνουμε, αλλά είμαστε πολλοί και δεν μας χωράει  όλους.

Το γεγονός ότι ξυπνάμε τόσο νωρίς έχει επιπτώσεις στην επίδοσή μας στο σχολείο γιατί νυστάζουμε και δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις πρώτες ώρες των μαθημάτων. Αρκετά παιδιά δεν μπορούν να ξυπνήσουν τόσο νωρίς το πρωί κι έτσι αναγκάζουν τους γονείς τους να τα πάνε σχολείο, με αποτέλεσμα να καθυστερούν κι εκείνοι στη δουλειά  τους.

Αλλά ακόμα και όταν σχολάμε, τα πράγματα είναι δύσκολα. Περιμένουμε αρκετή ώρα μετά το τέλος των μαθημάτων, έξω στο κρύο και τη βροχή και όταν έρθει τελικά το λεωφορείο έχει πάει περίπου 3:00 μ.μ. Όμως εμείς πρέπει να τρέχουμε να προλάβουμε γιατί έχουμε και άλλες δραστηριότητες (φροντιστήρια, ξένες γλώσσες κλπ.) και δεν προλαβαίνουμε να φάμε και να ξεκουραστούμε. Έτσι όταν το βράδυ καταλήγουμε σπίτι μας, δεν έχουμε πλέον άλλες δυνάμεις να μελετήσουμε τα μαθήματα του σχολείου.

Με την επιστολή αυτή δεν ζητάμε κάτι παράλογο, ζητάμε να βρεθεί ένας τρόπος να φτάνουμε το πρωί στο σχολείο όχι τόσο νωρίς, ούτε να αργούμε τόσο πολύ να γυρίσουμε σπίτια μας το μεσημέρι. Το γεγονός ότι μοιραζόμαστε το λεωφορείο με τα παιδιά του Δημοτικού κάνει τα πράγματα χειρότερα. Αν κι έχει γίνει διάλογος μεταξύ της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, τους γονείς μας και τους Διευθυντές μας με το ΚΤΕΛ, ακόμα δεν έχει βρεθεί μια λύση.

Ελπίζουμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας την επιστολή αυτή και να δώσετε ένα τέλος στην ταλαιπωρία την δική μας και των γονιών μας.

Στο αίτημά μας έχουμε τη συμπαράσταση όλων των συμμαθητών μας.

Σας ευχαριστούμε που μας ακούσατε».

Οι μαθητές και μαθήτριες Ασή Γωνιάς του Γυμνασίου και του Λυκείου Επισκοπής.