ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε διεθνή ύδατα δέχτηκε το πλοίο Estelle

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το πλοίο «Estelle», με πέντε Έλληνες επιβαίνοντες, δέχτηκε επίθεση από τις ισραηλινές δυνάμεις.

Nα υπενθυμίσουμε οτι το ιστιοφόρο έφυγε από τη Νάπολι της Ιταλίας στις 6 Οκτωβρίου, με προορισμό την θάλασσα της Παλαιστίνης και με σκοπό να σπάσει τον απάνθρωπο ναυτικό αποκλεισμό της Γάζας.

Αρχικά, τα πλοία που ξεκίνησαν για τη Γάζα ήταν δύο: ένα ελληνικό και ένα φινλανδικό, το «Estelle». Στην στάση ωστόσο που έκανε στην Κρήτη το ελληνικό πλοίο, δεν του επετράπη ο απόπλους, καθώς υπήρχε σχετική υπουργική απόφαση, μετά το αιματηρό επεισόδιο με το τουρκικό πλοίο «Μαβί Μαρμαρά».

Έτσι, απέπλευσε μόνο το φινλανδικό πλοίο. Στο καράβι για τη Γάζα επιβαίνουν 30 πολίτες από 8 κράτη (Ισραήλ, Καναδά, Φινλανδία, Ελλάδα, Σουηδία, Νορβηγία, Ιταλία και Ισπανία). Ανάμεσα στους πέντε βουλευτές, δύο είναι οι Έλληνες, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος και ο Δημήτρης Κοδέλας, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στις περιφέρειες Καστοριάς και Αργολίδας αντίστοιχα.

Το φορτίου που μεταφέρει το πλοίο «Estelle» και που προορίζεται για τον αποκλεισμένο Παλαιστινιακό λαό της Γάζας περιλαμβάνει τα εξής:
2 ελαιόδενδρα
41 τόνους τσιμέντο
αναπηρικά καροτσάκια
ιατρικό εξοπλισμό
παιδικά βιβλία
παιχνίδια
300 μπάλες ποδοσφαίρου
μουσικά όργανα
θεατρικό εξοπλισμό (κυρίως εξοπλισμό φωτισμού)

πηγή koutipandoras.gr