Επίθεση του Ιράν με πυραύλους σε τζιχαντιστές στη Συρία

Η επίθεση έγινε ως αντίποινα για το τρομοκρατικό χτύπημα πριν από μερικές ημέρες στην Τεχεράνη από τον τζιχαντιστικό σύνδεσμο στην περιοχή της ιρανικής πρωτεύουσας.


Πυραυλική επίθεση σε θέσεις τζιχαντιστών στην Ανατολική Συρία και συγκεκριμένα στην επαρχή Ντέιρ αλ Ζορ εξαπέλυσε την Κυριακή το Ιράν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Tasnin News.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, την οποία αναμετέδωσαν τα ρωσικά ΜΜΕ, η επίθεση πραγματοποιήθηκε με βαλλιστικούς πυραύλους μέσης εμβέλειας.

Η επίθεση έγινε ως αντίποινα για το τρομοκρατικό χτύπημα πριν από μερικές ημέρες στην Τεχεράνη από τον τζιχανιστικό σύνδεσμο στην περιοχή της ιρανικής πρωτεύουσας.

Στην ίδια περιοχή επιχειρούν τα τελευταία 24ωρα και ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, ενώ μόλις χθες ανακοινώθηκε από το ρωσικό επιτελείο ότι έχουν εξολοθρευτεί τουλάχιστον 180 τζιχαντιστές, μεταξύ των οποίων και δύο διοικητές, ο ένας βελγικής και ο άλλος αιγυπτιακής καταγωγής.

Σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές, η επίθεση με τους βαλλιστικούς πυραύλους μέσης εμβέλειας είχε ως αποτέλεσμα την εξολόθρευση ικανού αριθμού τρομοκρατών.