ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιτυχημένη η εκδήλωση του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών

επιτυχημένη η εκδήλωση των ΜικρασιατώνΤην Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 6 μ.μ. στο Σπίτι Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που διοργανωτής ήταν ο Σύλλογος Ρεθυμνίων Μικρασιατών.

Κατάμεστη η αίθουσα από ακροατές και τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος, εκπρόσωποι του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, ο Υφυπουργός Εργασίας κ Κεγκέρογλου, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ Λιονή και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ Μαρινάκης.

Από τέσσερις ομιλητές παρουσιάστηκε η ιστορία του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας, από τα Ομηρικά χρόνια μέχρι τις μέρες της Μεγάλης Καταστροφής και της εγκατάστασης, αλλά και η Μικρασία σαν ιδέα μέσα στον νου και τις καρδιές των Ελλήνων.

Οι ομιλητές που παρουσίασαν το θέμα ήταν:

  • ο κ Παρασκευάς Παναγιώτης (Ιστορικός – Σχολικός Σύμβουλος Φιλολόγων Ν. Χανίων – Συγγραφέας),
  • η κ Κόλλια Βίκυ (Φιλόλογος – Δημοσιογράφος),
  • ο κ Συριανόγλου Παρασκευάς (Συγγραφέας – Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών) και
  • ο κ Φρυγανάκης Γιώργος (Φιλόλογος – Συγγραφέας).

σύλλογος ρεθυμνίων μικρασιατών

Ιδιαίτερες οι συγκινήσεις του ακροατηρίου μα η εμφάνιση του Μουσικού Εργαστηρίου του Συλλόγου ήρθε κι απάλυνε το σφίξιμο που είχε πέσει από γεγονότα που δεν πρέπει να ξεχνιούνται.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών, κ Χατζηκωνσταντίνου Μανώλης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ρεθυμνίων Μικρασιατών «Ιωνία», κ Καζίλας Μιχάλης.

Άριστος ο συντονισμός από τον κ. Αραμπατζόγλου Αντώνιο.