ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Επιτροπή λοιμοξιολόγων: Άνοιγμα δραστηριοτήτων και Πάσχα εντός νομού – Στις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων άναψε το πράσινο φως για περαιτέρω άνοιγμα δραστηριοτήτων ενώ δόθηκαν και οι κατευθυντήριες γραμμές για τις εορταστικές μέρες του Πάσχα.

Πρόσω ολοταχώς για το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων με πρώτη την εστίαση σύμφωνα με τις εισηγήσεις της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας.

Στην πολύωρη συνεδρίαση, σύμφωνα με πληροφορίες, αποφασίστηκε να ανοίξουν τα καταστήματα εστίασης (εξωτερικοί χώροι) στις 3 Μαΐου και έπεται το άνοιγμα των Δημοτικών και των Γυμνασίων στις 10, του ίδιου μήνα. Όσον αφορά τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις δεν θα επιτραπούν το Πάσχα καθώς η εισήγηση των ειδικών είναι για άρση των απαγορεύσεων στις 14 Μαϊού μαζί με το άνοιγμα του τουρισμού.

Όσον αφορά το ωράριο κυκλοφορίας οι ειδικοί εισηγούνται την παράταση κατά μία ώρα, δηλαδή έως τις 22:00, για τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και από τη Δευτέρα του Πάσχα έως τις 23:00. 

Οι επιστήμονες της επιτροπής απευθύνουν σύσταση για 9 άτομα στο οικογενειακό τραπέζι το Πάσχα, μέχρι 2 οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους και 12 άτομα όταν το πασχαλινό τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

ΜΕΣΩenet.gr