ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Επιτυχημένα τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Δημήτρη Αστερίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 15 Δεκεμβρίου 2018, τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Δημήτρη Αστερίου, στον όμορφο χώρο του Bristol Drink & Dine στα Χανιά.

Πλήθος κόσμου και πολλοί εκπρόσωποι του καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού κόσμου των Χανίων έδωσαν το παρόν σε μια έκθεση που παρουσιάζει έργα εμπνευσμένα από την ελληνική λαογραφία, παράδοση και τοπιογραφία, των οποίων η σχεδόν ναΐφ σύνθεση παραπέμπει στα παιδικά χρόνια του καλλιτέχνη και η σουρεαλιστική διάσταση, στο βιωματικό του ταξίδι. Τα έργα, που βρίθουν συμβολισμό και ποίηση, αντανακλούν έναν κόσμο καθαρό, δροσερό και παιδικό, με απόηχους από περιπλανήσεις  και νόστο για τις ιδιαίτερες πατρίδες, Μακεδονία και Κρήτη. Η ζωγραφική αφήγηση υφαίνει εικόνες από τη μνήμη του ζωγράφου και αφήνει ελεύθερο τον θεατή που τις παρατηρεί να αφεθεί στο όνειρο.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως και τις 15 Ιανουαρίου 2019, στο Bristol Drink & Dine (στην οδό Τζανακάκη 19), από τα πρωί έως αργά το βράδυ.