Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 34η διεθνής έκθεση Τουρισμού «Philoxenia», που πραγματοποιήθηκε 9-11 Νοεμβρίου 2018 στη Θεσσαλονίκη και θεωρείται ως η πιο σημαντική και μοναδική, που γίνεται στη βόρεια Ελλάδα, με συμμετοχή 400 εκθετών από 22 χώρες, εκπροσώπων όλου του τουριστικού κλάδου και αντιπροσωπειών από τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδος.

Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε με δικό της περίπτερο, την εποπτεία του οποίου είχε η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, η οποία εκπροσωπήθηκε από την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, και τoυς Περιφερειακούς Συμβούλους Ρεθύμνης, κ. Νίκο Κακογιαννάκη και Ηρακλείου, κ. Γεώργιο Μαρή.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης με το πλούσιο οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό παρουσιάστηκαν οι ομορφιές του νησιού αλλά και τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα στην πληθώρα των επισκεπτών, μεταξύ των οποίων ήταν τουριστικοί πράκτορες από τη Θεσσαλονίκη και τα Βαλκάνια, αιρετοί από τις λοιπές Περιφέρειες, αλλά και σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιηθήκαν την πρώτη μέρα στο Βελίδιο Συνεδριακό κέντρο παρουσία της Υπουργού Τουρισμού, κας Έλενας Κουντουρά, η οποία μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το 2018 ήταν χρυσό έτος για τον τουρισμό της χώρα μας, καθώς οι επισκέπτες άγγιξαν τα 33 εκατομμύρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη αποτελεί κομβικό σημείο λόγω της γεωγραφικής θέσης που κατέχει, αφού μπορεί να γίνει πύλη εισόδου για χιλιάδες επισκέπτες από τις χώρες των Βαλκανίων και κεντρικής Ευρώπης.

Όπως δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή «Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν αρκετά ραντεβού με δημοσιογράφους και άτομα του τουριστικού κλάδου, οι οποίοι έδειξαν πραγματικό ενδιαφέρον για πληροφορίες γύρω από την Κρήτη αλλά και την επιθυμία να την επισκεπτούν για να έρθουν σε επαφή με τις φυσικές ομορφιές του νησιού, να βιώσουν τη μοναδική φιλοξενία των Κρητικών και να γευτούν τα ποιοτικά προϊόντα της Κρητικής γης».