ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στην 85η Δ.Ε.Θ.

Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Κρήτης στην 85η ΔΕΘ, το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου με φυσική παρουσία στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, αποτελώντας την πρώτη μεγάλη Έκθεση που διοργανώνεται στην Ευρώπη το 2021.
Η φετινή διοργάνωση είχε σημαίνοντα χαρακτήρα καθώς συνέπεσε με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση το 1821, με την Ελλάδα να είναι η τιμώμενη χώρα.

Η Περιφέρεια Κρήτης τίμησε με την παρουσία της την πρώτη Covid Free Έκθεση στην Ευρώπη συμμετέχοντας με περίπτερο 120 τ.μ., στέλνοντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Η εν λόγω συμμετοχή έδωσε την ευκαιρία στα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης να παρουσιάσουν την ασφάλεια του προορισμού και κατά την περίοδο της πανδημίας, το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών και τις μοναδικές ομορφιές της Κρήτης με στόχο την τόνωση και την αύξηση του ρεύματος του εσωτερικού τουρισμού. Πλήθος κόσμου επισκέφτηκε το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης ενημερώθηκε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του νησιού, τα αξιοθέατα, τις δυνατότητες αναψυχής που προσφέρει το νησί στον επισκέπτη και γεύτηκε παραδοσιακά κεράσματα. Οι Θεσσαλονικείς αγαπούν την Κρήτη και πολλοί από αυτούς επισκέπτονται επανειλημμένως το νησί, ενώ κάποιοι άλλοι έδειξαν το ενδιαφέρον τους να την επισκεφτούν από κοντά για πρώτη φορά.

Ο θαλάσσιος και πολιτιστικός πλούτος, η κρητική φιλοξενία, η κρητική διατροφή αλλά και οι δυνατότητες που προσφέρει η Κρήτη για οικογενειακές διακοπές αποτελούν τους κυριότερους πόλους έλξης.

Από το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης εκτός από αρκετό κοινό πέρασαν οι: ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας, η Γενική Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Λοίζου, η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” κ. Γιάννα Δασακαλάκη Αγγελοπούλου, ο Πρέσβης της Νότιας Κορέας στην Ελλάδα, ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Κεγκέρογλου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μαρκογιαννάκης.

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν εκτός από τα υπηρεσιακά στελέχη των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Λιονή και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης κ. Κώτσογλου ο οποίος δήλωσε:

«Η ΔΕΘ 2021 συμπίπτει τόσο με τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, όσο και την προσπάθεια του Κρητικού και Ελληνικού Τουρισμού για την πολυπόθητη επιστροφή στην κανονικότητα. Η Κρήτη πρωτοπορεί σε αυτό, ποσοτικά και ποιοτικά και δε θα μπορούσε να απουσιάζει από μια τέτοια Έκθεση, όπως άλλωστε θα είναι παρούσα και στις επόμενες όπως και σε κάθε άλλη σημαντική τουριστική Δράση, σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο».