Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης για τέταρτη συνεχή χρονιά, συμμετείχε με τις επιχειρήσεις – μέλη της, στη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου τροφίμων & ποτών, που πραγματοποιείται στην χώρα μας, «FOOD EXPO 2019» στο «METROPOLITAN EXPO» στην Αθήνα.
Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού προγράμματος «The European Food Masters -Taste the Authentic» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, έδωσε τη δυνατότητα σε 15 επιχειρήσεις – μέλη της και από τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες του νησιού, να συμμετέχουν με πιστοποιημένα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης, Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης και Βιολογικά όπως ελαιόλαδο, ελιές, βότανα, τυροκομικά, μέλι, αβοκάντο, εσπεριδοειδή, σταφίδα, κρασί, κρεατοσκευάσματα και ρακή, προϊόντα, που γεύτηκαν εκατοντάδες εμπορικοί επισκέπτες της έκθεσης.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν περισσότεροι από 1.300 εκθέτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ 72.000 ήταν συνολικά οι επισκέπτες, έμποροι και καταναλωτές που είδαν από κοντά την έκθεση.
Το περίπτερο της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης επισκέφτηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης , καθώς και στελέχη του ΥΠΑΑΤ.
Την Αγροδιατροφική Σύμπραξη εκπροσώπησε ο Πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Τάσος Κουρουπάκης, ενώ παρόν ήταν επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης ο οποίος είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τα στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς και να συνομιλήσει με τους παραγωγούς & επιχειρηματίες – εκθέτες από όλο το νησί, αναφορικά με τις εμπορικές συναντήσεις που πραγματοποίησαν, καθώς και για τα αποτελέσματα που υπήρξαν.
Σε δήλωση του ο Πρόεδρος Τάσος Κουρουπάκης για τα αποτελέματα της έκθεσης ανέφερε: « Ήταν μία ακόμα επιτυχημένη δράση, από αυτές που υλοποιούμε ως Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος. Κύριος σκοπός μας είναι, να προβάλλουμε και να προωθήσουμε τα πιστοποιημένα προϊόντα της Κρήτης. Τα προϊόντα του νησιού μας έχουν συγκριτικό πλεονέκτημα, λόγω της ποιότητας και της μοναδικής τους γεύσης. Μέσα από αυτή τη συλλογική προσπάθεια που κάνουμε, στοχεύουμε στην ανάδειξη και την ενδυνάμωση τους στις αγορές. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, να κερδίσουν την υπεραξία τους, προς όφελος των παραγωγών και επιχειρηματιών της Κρήτης. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τους σεφ μας, για τα υπέροχα κρητικά παραδοσιακά εδέσματα που ετοίμασαν».
Οι επιχειρηματίες της Κρήτης, που συμμετείχαν στην έκθεση, πραγματοποίησαν μεγάλο αριθμό εμπορικών συναντήσεων με σημαντικούς ξένους αγοραστές και εισαγωγείς, από όλο τον κόσμο με εξαιρετικές προοπτικές συνεργασιών.
Εμπορικές επαφές έγιναν επίσης με εγχώριες εταιρείες και με επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης από όλη την Ελλάδα, που εντυπωσιάστηκαν από το υψηλό επίπεδο ποιότητας και τυποποίησης των Κρητικών προϊόντων.
Το πλήθος των επισκεπτών είχε παράλληλα την ευκαιρία να γευτεί τα Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. και Βιολογικά προϊόντα, σε ένα γαστρονομικό event, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της έκθεσης στο « Mediterranean Gastronomy Forum».
Οι Executive Chef, της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, Βαγγέλης Σμαραγδάκης, Γιώργος Καγιαλής και Παναγιώτης Καλλινώσης, μαγείρεψαν υπέροχες Κρητικές συνταγές με Π.Ο.Π., Π.Γ.Ε. και βιολογικά προϊόντα, τις οποίες δοκίμασε πλήθος επισκεπτών, αποσπώντας άριστα σχόλια.