ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Επιτυχώς αντιμετωπίστηκε πυρκαγιά σε απορριμματοφόρο του Δήμου Ρεθύμνου

Επιτυχώς αντιμετωπίστηκε εκδήλωση πυρκαγιάς σε απορριμματοφόρο του Δήμου χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση εμπλεκομένων.

Πυρκαγιά, μικρής ευτυχώς έκτασης χάρη στην έγκαιρη αντίδραση του οδηγού και την άμεση παρέμβαση Δοκίμων της Σχολής Αστυφυλάκων και της Πυροσβεστικής, εκδηλώθηκε χθες (28/11) τα ξημερώματα, σε απορριμματοφόρο όχημα του Δήμου Ρεθύμνης.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια της αποκομιδής (05:30 π.μ.) στην πρέσα στο πίσω μέρος απορριμματοφόρου, πιθανόν από αναμμένες στάχτες που είχαν πετάξει πολίτες σε κάδους στα Μισσίρια. Όταν έγινε αντιληπτή από τους εργαζόμενους το όχημα ήταν κοντά στη Σχολή Χωροφυλακής εκτελώντας το δρομολόγιό του. Για να αποφευχθεί η διατάραξη της κυκλοφορίας και προς αποτροπή διαφόρων κινδύνων, ο οδηγός στάθμευσε προσωρινά εντός της Σχολής. Η κατάσβεση ήταν έγκαιρη χάρη στην πολύτιμη συνδρομή των Αξιωματικών και Δοκίμων της Σχολής καθώς και της Πυροσβεστικής η οποία κλήθηκε και έσπευσε άμεσα.

Ο Δήμος Ρεθύμνης, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Λελεδάκης και η Υπηρεσία Καθαριότητας ευχαριστούν θερμά όσους συνέβαλαν στην επιτυχή και έγκαιρη διαχείριση του περιστατικού.
Ευτυχώς, δεν υπήρξαν τραυματισμοί και οι υλικές ζημιές περιορίστηκαν χάρη στη συνδρομή όσων βοήθησαν. Το απορριμματοφόρο αφού επισκευάστηκε στο Τμήμα διαχείρισης και συντήρησης οχημάτων του Δήμου, εντάχθηκε ξανά στο δρομολόγια της αποκομιδής.

Με την ευκαιρία, ο Αντιδήμαρχος και η Υπηρεσία Καθαριότητας εφιστούν την προσοχή και καλούν τους πολίτες και επαγγελματίες εστίασης, στου κινδύνους που εγκυμονεί η απόρριψη εύφλεκτων υλικών (αναμμένα κάρβουνα, στάχτες από εστίες ψησίματος, τζάκια κλπ) εντός των κάδων. Η πρόκληση πυρκαγιάς αφενός θέτει σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα και υγεία των εργαζομένων και προκαλεί γενικότερη αναστάτωση και αφετέρου επισείει κόστος για την επισκευή του απορριμματοφόρου ή των κλάδων που καίγονται και δυσχεραίνει την ομαλή εκτέλεση των δρομολογίων αποκομιδής.