ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

ERASMUS+: Eκπαιδευτική επίσκεψη εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου στο Βερολίνο

Ομάδα εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Πανόρμου, στα πλαίσια του ERASMUS+ πραγματοποίησε το Μάρτιο εκπαιδευτική επίσκεψη στο Βερολίνο, όπου παρακολούθησε σχετικά προγράμματα και επιμορφώθηκε σε εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας.

Η συγκεκριμένη επίσκεψη ήταν μία από τις δράσεις που συμπεριλαμβάνεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που εκπονείται από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου Πανόρμου και έχει τίτλο «μικρή ομάδα, μεγάλα όνειρα» με χρηματοδότηση του Ι.Κ.Υ (Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών) (συγχρηματοδότηση Ελλάδας και Ευρωπαϊκής ένωσης ΕΣΠΑ 2021-2027)  και αποσκοπεί στο άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία και στο δέσιμο των παιδιών με το περιβάλλον. Όλα αυτά μέσα από εναλλακτικές μορφές και τρόπους διδασκαλίας.

Ήταν μια ενδιαφέρουσα δράση που έβγαλε τους εκπαιδευτικούς έξω από τα στενά σχολικά όρια και του έδωσε καινοτόμες ιδέες, αφού πέρα από όσα διδάχτηκαν, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάσουν απόψεις και με εκπαιδευτικούς από άλλα ευρωπαϊκά σχολεία.

Σε συνέχεια της παραπάνω δράσης έχουν ήδη προγραμματίσει την επόμενη εκπαιδευτική εκδρομή στην Μπολόνια, η οποία θα γίνει στα τέλη Ιουνίου. Σε αυτή την επίσκεψη τους οι εκπαιδευτικοί θα παρακολουθήσουν σχετικά προγράμματα και θα επιμορφωθούν στην «υπαίθρια εκπαίδευση».