ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Έρχονται οι “Ημέρες Ρεθύμνου” στην Παλιά πόλη

Ο Σύλλογος Κατοίκων Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου διοργανώνει, για πρώτη φορά, τις «Ημέρες Ρεθύμνου», μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων με επίκεντρο την Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.

Η διάρκεια των εκδηλώσεων θα είναι από 30/04/2012 έως και 03/06/2012. Οι «Ημέρες Ρεθύμνου» είναι μια προσπάθεια αξιοποίησης της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης του Ρεθύμνου τόσο σε επίπεδο διαχείρισης και χρήσης της καθημερινότητας αλλά και μια προσπάθεια ανάδειξης των ιστορικών και φυσικών μνημείων της πόλης του Ρεθύμνου, με βάση πολιτιστικές δράσεις.

Οι «Ημέρες Ρεθύμνου» ευελπιστούν να διαμορφώσουν τον δημόσιο χώρο ως πυρήνα πολιτισμού και καλλιτεχνικής δράσης αλλά και να προβάλλουν τα τοπικά μνημεία όχι απλά ως ιστορικά μνημεία αλλά ως χώρους σύγχρονης δημιουργίας και πολιτισμού, μέσα από εκθέσεις τέχνης, συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, συζητήσεις αλλά και από τη διάδραση των καλλιτεχνών στον ίδιο τον ιστορικό και δημόσιο χώρο.

Καλλιτέχνες, εικαστικοί, μουσικοί συμπράττουν και συνδιαλέγονται με την πόλη και τους κατοίκους της, με την «αόρατη πόλη», που μας καλεί να ανακαλύψουμε και να συναντήσουμε.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.