ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Έργα προϋπολογισμού 1.4 εκατ. ευρώ σε περιοχές του Δήμου Αγ. Βασιλείου επισκέφτηκε η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης

Επίσκεψη σε έργα, που εκτελούνται από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, σε περιοχές του Δήμου Αγίου Βασιλείου, πραγματοποίησε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, συνοδευόμενη από στελέχη της Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα η κα Λιονή, μετέβη στην Κοξαρέ, όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης προσβασιμότητας στη συμβολή των επαρχιακών οδών 3 (Ρέθυμνο-Σπήλι-Αγία Γαλήνη) και 9 (Κοξαρέ-Ασώματος- Ι.Μ.Πρέβελη). Στο σημείο κατασκευάστηκε ο  κόμβος Κοξαρέ, με τον οποίο αποκαταστάθηκε η ασφάλεια των διερχομένων από και προς τα πλέον πολυσύχναστα και τουριστικά σημεία του νομού

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην  ίδια επαρχιακή οδό εντός του Ιουλίου αρχίζουν από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης  οι εργασίες του έργου: «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο δρόμο Κοξαρέ-Ασώματος- Ι.Μ Πρέβελη, Διχαλόστρατο – Μύρθιος – Μαριού – Λευκόγεια και συνδεόμενοι δρόμοι», με τις οποίες θα βελτιωθεί η κυκλοφορία προς την Ιερά Μονή Πρέβελη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά: 

«Συνεχίζουμε τις παρεμβάσεις μας  σε σημεία του οδικού δικτύου, έτσι ώστε σε καμία περίπτωση να μην τίθεται θέμα οδικής ασφάλειας, αλλά και για να μην ταλαιπωρούνται οι διερχόμενοι, ειδικά μάλιστα σε περιοχές, όπου την καλοκαιρινή περίοδο έχουν βεβαρημένο φόρτο.  Πρόκειται για δύο έργα, συνολικού προϋπολογισμού 1.410.000 €, με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, που αφορούν σε εργασίες αποκατάστασης προσβασιμότητας σε οδικά τμήματα του επαρχιακού  οδικού δικτύου του Δήμου Αγίου Βασιλείου. Ο κόμβος της Κοξαρέ  παραδόθηκε ήδη στην κυκλοφορία, ενώ εντός του Ιουλίου ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης στο δρόμο «Κοξαρέ-Ασώματος- Ι.Μ Πρέβελη, Διχαλόστρατο – Μύρθιος – Μαριού – Λευκόγεια και συνδεόμενοι δρόμοι».