ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εργασίες αποκατάστασης ζημιών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του δυτικού Ρεθύμνου

Aπό την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Ρεθύμνης ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΟΔΙΚΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΡΕΘΥΜΝΗΣ». 12Ο ΥΠΟΕΡΓΟ:  «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΖΗΜΙΩΝ ΣΤΑ ΟΔΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΓΙΟΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ-ΡΟΥΣΤΙΚΑ,ΚΑΛΟΝΥΧΤΗ-ΠΑΛΑΙΛΗΜΝΟ-ΣΑΙΤΟΥΡΩΝ-Ε.0.5, ΚΑΣΤΕΛΛΟΥ – ΑΝΩ ΒΑΛΣΑΜΟΝΕΡΟΥ-ΣΑΙΤΟΥΡΩΝ-Ε.Ο.5,  ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ-ΑΝΩ ΒΑΛΣΑΜΟΝΕΡΟ-Ε.0.7 ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΟΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» η Υπηρεσία  θα προβεί σε διανοίξεις και διαπλατύνσεις επί της Ε.Ο. 7, για τις οποίες απαιτούνται εκβραχισμοί σε μεγάλη κλίμακα.

Για την ασφάλεια των διερχομένων ανακοινώνεται η προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων τμήματος της ΕΟ 7 Κάστελος-Άνω Βαλσαμόνερο μήκους 1552μ. για ένα (1) μήνα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα. Οι απαραίτητες πινακίδες για την ενημέρωση των οδηγών στην διακλάδωση στον Άγιο Ανδρέα και στην διακλάδωση προς Κάστελο της ΕΟ3 στους Αρμένους θα τοποθετηθούν από τον ανάδοχο εργολάβο.

Η κυκλοφορία των οχημάτων που προέρχονται από την ΤΚ Καστέλου θα εξυπηρετούνται από τμήμα Κάστελος μέχρι την ΕΟ 3 «Ρέθυμνο-Αρμένοι».

Η κυκλοφορία των οχημάτων που προέρχονται από Άνω Βαλσαμόνερο μπορούν να χρησιμοποιούν το τμήμα της ΕΟ 7 «Άνω Βαλσαμόνερο προς Άγιο Ανδρέα» μέχρι την διακλάδωση με την Παλαιά Εθνική Οδό Ρεθύμνου-Χανίων στην περιοχή Άγιος Ανδρέας.

Επιπλέον παρακαλούνται οι οδηγοί και λόγω αυξημένης κίνησης, να δείχνουν την απαραίτητη προσοχή και να ακολουθούν τις οδηγίες σήμανσης που θα υπάρχουν  στην παρούσα επαρχιακή οδό, καθ’ όλη την διάρκεια καθαρισμού.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, δήλωσε σχετικά:

«Ένα πολύ σημαντικό έργο, που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία του επαρχιακού οδικού δικτύου του δυτικού Ρεθύμνου και θα παρέχει οδική ασφάλεια και ποιότητα στις μετακινήσεις ξεκίνησε μετά από μελέτη, που εκπονήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Οι παρεμβάσεις, που θα  υλοποιηθούν μέσα από αυτό το έργο, προϋπολογισμού 150.000 Ευρώ αφορούν στην κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης και παράλληλα θα αντιμετωπιστούν οι καθιζήσεις του οδοστρώματος, που προκλήθηκαν  από τα  ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι πλημμύρες».