ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Εργαστήρι δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ρεθύμνου και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου διοργανώνουν Εργαστήρι Δημιουργικής ανάγνωσης και γραφής, το οποίο απευθύνεται στο ευρύ κοινό και μπορούν να το παρακολουθήσουν όσοι ενδιαφέρονται χωρίς χρηματική συμμετοχή.

Για την παρακολούθησή του δεν απαιτούνται ειδικές λογοτεχνικές γνώσεις.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιείται στον χώρο της Βιβλιοθήκης, που αποτελεί το ιδανικό περιβάλλον για δράσεις που καλλιεργούν τη φιλαναγνωσία, την έκφραση και τη δημιουργικότητα. Υπεύθυνες για τη διεξαγωγή του εργαστηρίου είναι οι φιλόλογοι Ειρήνη Βογιατζή και Καλλιόπη Κωτσάκη.

Με όχημα τα βιβλία και πυξίδα τη βιβλιοθήκη κάθε Δευτέρα απόγευμα 6-8 θα εμπνεόμαστε από τον μαγικό κόσμο των ιστοριών και τις απρόβλεπτες διαδρομές των ηρώων τους, για να φτιάξουμε τις δικές μας ιστορίες. Να δημιουργήσουμε τους δικούς μας ήρωες πλασμένους από τις ανησυχίες, τους φόβους, τις επιθυμίες, τα όνειρα, τις ελπίδες μας. Να αυτοσχεδιάσουμε, να μεταγράψουμε την εμπειρία μας, να σχεδιάσουμε, με τη βοήθεια της φαντασίας μας, βήμα βήμα έναν ολόκληρο κόσμο και να ανακαλύψουμε τον δικό μας μοναδικό, δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο να αφηγούμαστε συναρπαστικές ιστορίες.

Η πρώτη διαδρομή θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018 στις 6.00 στον χώρο της βιβλιοθήκης.