ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Εργαστήρια Κινηματογράφου και υποστήριξη παραγωγής ταινιών για την εκπαιδευτική κοινότητα

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής του δράσης,«cineΜαθήματα» το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθηνών, την Περιφέρεια Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τους δήμους Χανίων και Πλατανιά, το Πνευματικό Κέντρο Χανίων και τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων σχεδιάζουν για μια ακόμη σχολική χρονιά, πρόγραμμα επιμόρφωσης στον κινηματογράφο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει α) κύκλο θεωρητικών – επιμορφωτικών συναντήσεων β) την υποστήριξη και παραγωγή ταινιών (ντοκιμαντέρ, μυθοπλασία, animation) από τις σχολικές μονάδες.

Το πρόγραμμα θα έχει την επιστημονική εποπτεία συνεργαζόμενων επαγγελματιών του χώρου της εκπαίδευσης και του κινηματογράφου. Θα έχει διάρκεια όλη την σχολική χρονιά 2017 – 2018 και οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν απογευματινές ώρες και Σαββατοκύριακα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποστήριξη της παραγωγής ταινιών αποτελεί η παρακολούθηση του θεωρητικού μέρους του προγράμματος.

Η επιλογή των ταινιών, που θα υποστηριχτεί η παραγωγή τους θα γίνει κατόπιν αξιολόγησης των προτεινόμενων σεναρίων αλλά και των ομάδων υλοποίησης.

Ο αριθμός των ατόμων που μπορεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα είναι περιορισμένος όπως και ο αριθμός των ταινιών που θα υποστηριχτεί η παραγωγή τους. Για το λόγο αυτό θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Οι ταινίες που θα παραχθούν θα παρουσιαστούν στα πλαίσια του 6ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τον Οκτώβριο του 2018.

Η εκπαιδευτική δράση cineΜαθήματα και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις είναι χωρίς κανένα χρηματικό αντίτιμο.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ chaniafilmfestival.com/cinemathimata-movielab