ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΧΟΡΟΣ

Εργαστήριο Χοροθεραπείας στην Τριόπετρα

Ελάτε μέσα σε αυτόν τον ιδιαίτερο, παρθένο και ξεχωριστό τόπο να ταξιδέψουμε με όχημα και προορισμό το ίδιο μας το σώμα. Στο σώμα μας αποτυπώνεται η προσωπική μας ιστορία, η προσωπικότητά μας.

Στόχος του βιωματικού σεμιναρίου είναι να βιώσουμε το σώμα μας πέρα από κρίσεις και επικρίσεις μαζί και χώρια με Άλλα σώματα που Συν-Κινούνται.

Εργαστήριο Χοροθεραπείας

Θα εστιάσουμε στο σώμα που:

  • χαλαρώνει και αποφορτίζει το άγχος
  • είναι σε σιωπή και δημιουργεί χώρο μέσα του για να δεχθεί τον Άλλο
  • έχει μια εικόνα σώματος για τον εαυτό του
  • καθρεφτίζεται στο βλέμμα του Άλλου
  • εξερευνά την κοντινότητα και την επαφή
  • θέτει όρια
  • θέλει ή αποφεύγει την επικοινωνία
  • θέλει να χαρεί

Το σώμα μας έχει μνήμη. Ας το εμπιστευτούμε να μας οδηγήσει εκείνο, πέρα από τις άμυνες που προβάλει ο νους. Ας εμπιστευτούμε το υγιές κομμάτι του και ας δώσουμε χώρο να αποκαλυφθεί σε μας και στους Άλλους το δυναμικό που κρύβει μέσα του.

Ελάτε, λοιπόν, να βιώσουμε τον βαθύτερο, δημιουργικό εαυτό μας, να αισθανθούμε την ελευθερία που κατοικεί στο σώμα μας. Ελάτε να θυμηθούμε να «επιστρέφουμε» στο σώμα μας – στην αλήθεια μας – όταν οι σκέψεις και τα λόγια μπερδεύουν περισσότερο, παρά βοηθάνε.

Δεν απαιτείται οποιαδήποτε εμπειρία με κίνηση και χορό, απλά φέρτε την διάθεσή σας για χαρά, παιχνίδι, πειραματισμό και εξερεύνηση. Θα χαρώ πολύ να είμαι συνταξιδιώτης σας σε αυτό το διαφορετικό και συναρπαστικό ταξίδι.

Ιωάννα Κουτίβα-Φλωρεντίν, Χοροθεραπεύτρια

Βιογραφικό

Η Ιωάννα Κουτίβα-Φλωρεντίν γεννήθηκε στην Ελλάδα και έχει ζήσει στην Αυστραλία, στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Σπούδασε Γερμανική Φιλολογία στην Αθήνα και στη Γερμανία, όπου επίσης σπούδασε Παιδαγωγικά. Δίδαξε στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Γερμανικής Γλώσσας και Φιλολογίας.

Έχει ολοκληρώσει τον τριετή κύκλο εκπαίδευσης Χοροθεραπείας που οργανώνει η Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος.
Παρακολούθησε το πενταετές πρόγραμμα του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Ομαδικής Ανάλυσης και Οικογενειακής θεραπείας.
Παρακολούθησε επίσης κύκλο εισαγωγικών μαθημάτων στη μέθοδο ανάλυσης της κίνησης του Rudolf Laban, ενός συστήματος παρατήρησης, καταγραφής και ανάλυσης των πληροφοριών που μεταφέρει η κίνηση.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια θεραπείας μέσω Τέχνης (Χοροθεραπεία, Μουσικοθεραπεία στην Ελλάδα και τη Γερμανία). Έχει διοργανώσει παρουσιάσεις, βιωματικά σεμινάρια και έχει δώσει συνεντεύξεις στην τηλεόραση με θέμα την θεραπευτική χρήση της Χοροθεραπείας.

Έχει ακόμα συμμετάσχει σε εργαστήρια Συστημικής Αναπαράστασης με τον Bert Hellinger, θεραπευτικής προσέγγισης Gestalt και σε εργαστήρια EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) για την αντιμετώπιση του ψυχικού τραύματος. Έχει παρακολουθήσει κύκλο μαθημάτων με θέμα «Εφαρμογές Συμβουλευτικής Ψυχολογίας» στα πλαίσια του προγράμματος επιμόρφωσης ενηλίκων του Κολεγίου Αθηνών.

Διετέλεσε μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Χοροθεραπείας που διοργανώνει η Ένωση Χοροθεραπευτών Ελλάδος.

Επίσης συμμετέχει στο Προγράμμαα του ΙΚΥ στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Lifelong Learning Programm, Τheatre of Organic Learning (TOOL) με θέμα «Το θέατρο στη δια βίου εκπαίδευση».

Απασχολήθηκε ως Χοροθεραπεύτρια στο Κέντρο Απεξάρτησης 18 ΑΝΩ, στη Στέγη Γερόντων Φιλόπτωχων Αγ. Νεκτάριος και στο Κέντρο κοινωνικής φροντίδας ατόμων με νοητική υστέρηση «ΕΣΤΙΑ» στο Ν. Ψυχικό.

Διοργανώνει βιωματικά σεμινάρια Χοροθεραπείας στα πλαίσια του Ελληνογερμανικού Αθλητικού και Πολιτιστικού Συλλόγου στη Γερμανική σχολή Αθηνών καθώς επίσης βιωματικά σεμινάρια σε άλλους χώρους. Επίσης αναλαμβάνει και ατομικές συνεδρίες Χοροθεραπείας.

Είναι μέλος της Ένωσης Χοροθεραπευτών Ελλάδος και της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας.

Πληροφορίες/Δηλώσεις συμμετοχής:

Ιωάννα Κουτίβα-Φλωρεντίν, 69 37 05 81 46
ikout@gs.uoa.gr
https://facebook.com/koutiva
www.synkimoumai.gr

Δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι 12/09/14 και επωφεληθείτε της προσφοράς μας!

Δηλώσεις ως 12/09 Συμμετέχοντες: 110 ευρώ
Φοιτητές: 100 ευρώ

Δηλώσεις ως 19/09
Συμμετέχοντες: 130 ευρώ
Φοιτητές: 120 ευρώ

Για τη φοιτητική έκπτωση απαραίτητη η φοιτητική ταυτότητα.
Η τιμή συμπεριλαμβάνει διαμονή στo Triopetra Notos Hotel σε 2κλινο ή 3κλινο δωμάτιο και το σεμινάριο Χοροθεραπείας.

Πρόγραμμα

Παρασκευή 26.9
Προσέλευση μέσα στη διάρκεια της ημέρας
18.30 – 20.30 : Μια πρώτη γνωριμία της ομάδας

Σάββατο 27.9
10.30 – 12.30 Χοροθεραπεία
12.30 – 18.30 ελεύθερος χρόνος
18.30 – 20.30 Χοροθεραπεία

Κυριακή 28.9
9.00 – 12.00 Χοροθεραπεία

Λήξη σεμιναρίου