Εργαστήριο του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας με ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου

Οι εκπαιδευόμενοι του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ρεθύμνου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή, να γνωριστούν και να συνεργαστούν με μαθητές από το ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου και ειδικότερα  με την ομάδα εφήβων και ενηλίκων του απογευματινού προγράμματος, καθώς και να ανταλλάξουν πληροφορίες για τα δύο σχολεία.

Οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ σε συνεργασία με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ κατασκεύασαν μουσικά όργανα από ανακυκλώσιμα υλικά, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών του ΣΔΕ Ευαγγελίας Ιατρού και Γεωργίας Κονδύλη.

Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ήταν: χαρτόνια από ρολό κουζίνας, καρφίτσες και ρύζι για την κατασκευή μπαστουνιών της βροχής, χάρτινα πιάτα μιας χρήσεως και καπάκια για ντέφια, μεταλλικά κουτάκια από αναψυκτικά και συνδετήρες ή ρύζι και φακές για μαράκες και πλαστικά κουταλάκια, κάψουλα από αυγό kinder και ρύζι για κουδουνίστρες.

Η επαναχρησιμοποίηση άχρηστων υλικών, εκτός του ότι έφερε τους εκπαιδευόμενους του ΣΔΕ με τους μαθητές του ΕΕΕΕΚ σε πνεύμα συνεργασίας τους  βοήθησε να έρθουν κοντά σε έννοιες, όπως η ανακύκλωση και ο σεβασμός στο περιβάλλον.

Η συνάντηση των δύο σχολείων  έγινε μετά από πρωτοβουλία της εκπαιδευτικού του ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου Ελένης Σταμάργα, μέλος της ομάδας εφήβων & ενηλίκων μαθητών, και της διευθύντριας του ΣΔΕ Ρεθύμνου  Ειρήνης Αντωνίου.

Ιατρού Ι. Ευαγγελία, Περιβαλλοντολόγος, MSc, PhD
Κονδύλη Γεωργία, Δρ. Μουσικολογίας