Έρικ Αλεξανδράκης: Ένας Ρεθυμνιώτης υποψήφιος για Grammy!

LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 16: Eric Alexandrakis attends the 8th Annual Hollywood Music in Media Awards at the Avalon Hollywood on November 16, 2017 in Los Angeles, California. (Photo by Josh Lefkowitz/Getty Images)

Ο Ερρίκος Γεωργ. Αλεξανδράκης με καταγωγη από το Άδελε Ρεθύμνου, γιος του Γεωργίου Κ. Αλεξανδράκη, καθηγητή φυσικής στο Πανεπιστήμιο του MIAMI, είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για βραβείο Grammy!

Στη λίστα των υποψηφιοτήτων για τα βραβεία Grammy, που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, φιγουράρει το όνομα του Έρικ Αλεξανδράκη αλλά και το όνομα της πρώην Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, της Μισέλ Ομπάμα!

Στο γενικό αυτό χώρο υπάρχουν τρία βραβεία τα Grammy, τα American Music Awards και τα Billboard Music Awards. Αυτά αντιπροσωπεύουν τον χώρο της μουσικής υπό την ευρεία έννοια. Τα Grammy θεωρούνται τα κορυφαία γιατί τα άλλα εξαρτούνται από πωλήσεις. Τα άλλα τρία κύρια βραβεία που υπάρχουν στην Αμερική είναι τα Oscar για τον κινηματογράφο (τα πιο γνωστά διεθνώς), τα Tony για το θέατρο και τα Emmy για την τηλεόραση..

Σε κάθε βραβείο υπάρχουν περιοχές (κατηγορίες). Η Μισέλ Ομπάμα και ο Έρικ προκρίθηκαν για την κατηγορία του Ομιλούμενου Λόγου. Η Ομπάμα έγραψε ένα βιβλίο που ηχογραφήθηκε και ο Ερρίκος έγραψε λόγια και μουσική με θέμα τις περιπέτεια του με τον καρκίνο.

Ο Ελληνοαμερικανός μουσικός και παραγωγός έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα, όπως ο Τζον Μάλκοβιτς, η Γιόκο Ονο αλλά και οι Placebo. Είναι υποψήφιος με το άλμπουμ «I.V. CATATONIA: 20 years as a two-time cancer survivor», μία δουλειά που ξεκίνησε την πρώτη φορά που έμαθε ότι έχει καρκίνο, στα 25 χρόνια του, ενώ έχει δώσει δύο φορές «μάχη» με την επάρατη νόσο.

Ερικ Αλεξανδράκης: Μισέλ, θα σου φέρω λάδι από την Κρήτη

Οταν έγιναν γνωστές οι υποψηφιότητες για τα Grammy, ο Ερικ Αλεξανδράκης υποσχέθηκε στην «αντίπαλό» του Μισέλ Ομπάμα ένα δώρο από την Ελλάδα.

«Ανυπομονώ να σε γνωρίσω Μισέλ Ομπάμα. Θα φέρω σε εσένα και στον Μπαράκ Ομπάμα λάδι της οικογένειάς μου από την Κρήτη. Το τρώω κάθε ημέρα και βασικά ακολουθώ τη μεσογειακή διατροφή. Συγχαρητήρια!», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Ρεθυμνιώτικης καταγωγής Έρικ!

Με Πληροφορίες από τον κο Νικόλαο Εμμ. Σταγακι