ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Ερώτηση για την επίλυση του κτιριακού προβλήματος των αστυνομικών υπηρεσιών του Ρεθύμνου

κεγκερογλουΜε ερώτηση του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την οριστική επίλυση του κτιριακού προβλήματος των κεντρικών αστυνομικών υπηρεσιών της πόλης του Ρεθύμνου, με την μεταστέγαση τους σε νέο Αστυνομικό Μέγαρο».

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών και φορέων υπό κατάρρευση είναι το κτήριο που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας στο Ν. Ρεθύμνου.

Το υφιστάμενο κτήριο δεν επιδέχεται ούτε καν ανακαίνισης ενώ πριν από αρκετό καιρό αποκαλύφθηκε τυχαία, κατά τη διάρκεια ξυλουργικών εργασιών, η ύπαρξη επικίνδυνου καρκινογόνου υλικού αμιάντου, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να έχουν έναν ακόμη λόγο να ζητούν την ανέγερση νέου αστυνομικού Μεγάρου.

Μάλιστα, στην κατεύθυνση αυτή, η προμελέτη από μηχανικό του Δήμου έχει ολοκληρωθεί , έχει εγκριθεί από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ και έχουν αλλάξει οι όροι του παραχωρητηρίου της έκτασης από το Δήμο στο Υπουργείο Εσωτερικών,

Επειδή το υφιστάμενο κτίριο είναι για πολλούς και διαφορετικούς λόγους ακατάλληλο (προβλήματα στατικότητας, έλλειψη υποδομών ΑμΕΑ κλπ) και επειδή εντείνονται οι διαμαρτυρίες πολιτών και φορέων.

Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ,

-Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να επιλυθεί οριστικά το κτηριακό πρόβλημα των κεντρικών αστυνομικών υπηρεσιών της πόλης του Ρεθύμνου;
-Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες και ποιο το χρονοδιάγραμμα ανέγερσης του νέου αστυνομικού μεγάρου στο Ρέθυμνο;».