Ερώτηση για το κλείσιμο του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου λόγω παντελούς έλλειψης προσωπικού

 Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας για το κλείσιμο του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης) λόγω παντελούς έλλειψης προσωπικού κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης.

Η Επίκαιρη Ερώτηση αναφέρει:

«Στις 27/10/2015 κατατέθηκε η με αρ. Πρωτ. 597 Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: “Κλείσιμο του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου λόγω παντελούς έλλειψης προσωπικού”. Η γραπτή απάντηση που δόθηκε από τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, δεν απαντά στο ερώτημα με βάση τα επίσημα στοιχεία και γι’ αυτό την καταθέτουμε για συζήτηση ως Επίκαιρη Ερώτηση, μιας και συνεχίζουν να ισχύουν τα μεγάλα προβλήματα στο ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου.

Το ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου έχει σταματήσει να λειτουργεί λόγω υποχρηματοδότησης και χρόνιων ελλείψεων σε αναγκαίο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό.

Είναι το μοναδικό σε επίπεδο Κρήτης, με σύγχρονο φυσικοθεραπευτικό εξοπλισμό και δυναμικότητας πολλών ασθενών. Εξυπηρετεί άτομα με ή χωρίς αναπηρία, βοηθάει και εκπαιδεύει τους ασθενείς στην κοινωνική τους ένταξη, στην αυτόνομη διαβίωση, προσφέρει εργοθεραπείες, λογοθεραπείες και πολλές άλλες φροντίδες αποκατάστασης.

Η υποστελέχωση και η υποχρηματοδότηση των μονάδων Υγείας ως αποτέλεσμα όλων των μέχρι σήμερα κυβερνητικών πολιτικών στρέφονται εναντίον των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και η περίπτωση του Κέντρου Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης Ρεθύμνου το επιβεβαιώνει με τραγικό, αλλά πολύ σαφή τρόπο.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει προκειμένου να εξασφαλίσει για το ΚΕΦΙΑΠ τη χρηματοδότηση και την άμεση πρόσληψη του μόνιμου ιατρικού, παραϊατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού, και λοιπού προσωπικού με πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σχέση εργασίας, καλύπτοντας τις πραγματικές δυνατότητες του ΚΕΦΙΑΠ Ρεθύμνου και την απρόσκοπτη λειτουργία του».