ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εσπερίδα κατά το 3o Φεστιβάλ Τουρισμού Δήμου Ιεράπετρας

O Δήμος Ιεράπετρας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνουν το 3ο Φεστιβάλ Τουρισμού του Δήμου Ιεράπετρας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού στις 27 Σεπτεμβρίου, σε μια προσπάθεια προαγωγής της τουριστικής δυναμικής που έχει η περιοχή.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε εσπερίδα στη συνεδριακή Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη για τον βιοτουρισμό. με θέμα «Βιοτουρισμός – Φύση, Οικονομία και Καινοτομία στην Ιεράπετρα». Η εσπερίδα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις στον Βιοτουρισμό-Δ Ιεράπετρας” που χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα “Φυσικό Περιβάλλον & Καινοτόμες Δράσεις” από το Πράσινο Ταμείο.

Στην Ημερίδα, απεύθυναν χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Ιεράπετρας Α Πανταζής, ο Μ. Σπυριδάκης Πρόεδρος ΝΠΔΔ “Περιβάλλον” Δ Ιεράπετρας, ο Χρ Ευθυμιόπουλος Πρόεδρος της Διεθνούς Οργάνωσης Βιοπολιτικής, εκπρόσωπος του Δημάρχου Ιεράπετρας κ.α.

Από την Περιφέρεια Κρήτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εντεταλμένος στα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα, Γιώργος Αλεξάκης, αναφέρθηκε στα επίπεδα χωρικού σχεδιασμού, στην ανάγκη πρόβλεψης και εφαρμογής του βιοτουρισμού κατά το σχεδιασμό αλλά και στην αξιοποίηση της Ιεράπετρας ως Πράσινου Τουριστικού Προορισμού. Παράλληλα, η Διευθύντρια Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ελένη Χατζηγιάννη, παρουσίασε την Κυκλική Οικονομία ως μία ευκαιρία ανάπτυξης ενός νέου καινοτόμου μοντέλου επιχειρηματικότητας στον τουρισμό και βιώσιμης ανάπτυξης στην Κρήτη, με παραδείγματα από Ευρωπαϊκά Προγράμματα που υλοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης.

Η προσέγγιση του Βιοτουρισμού –ο τουρισμός που σέβεται τον βίο και το περιβάλλον– αποτελεί ένα καινοτόμο μοντέλο ανάπτυξης για την διαχείριση των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και αποτελεί μία σημαντική διάσταση για το μέλλον. Η προστασία του περιβάλλοντος διαμέσου του βιοτουρισμού αναβαθμίζει το ίδιο το τουριστικό προϊόν και συμβάλλει στην διεύρυνση των ευκαιριών και των δυνατοτήτων αξιοποίησης και προβολής του τουριστικού δυναμικού της περιφέρειας.

Συμμετείχαν ακόμα, ο Π. Γεωργιακάκης Συντονιστής Δράσεων του προγράμματος LIFE Natura2000Value Crete, ο Α. Ρονιώτης Διαχειριστής του τουριστικού site Cretan Beaches, και η Ρ. Τρίγκου Υπεύθυνη Επικοινωνίας της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας.

Ακολουθεί σειρά εκδηλώσεων μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Έκθεση με θέμα «Γεραπετρίτικη Φύση Πολιτιστική Έκθεση για το Περιβάλλον του Δήμου Ιεράπετρας»

Παράλληλα, απόψε 5 Σεπτεμβρίου ξεκινά η έκθεση «Γεραπετρίτικη Φύση Πολιτιστική Έκθεση για το Περιβάλλον του Δήμου Ιεράπετρας» η οποία θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου στο χώρο του Οθωμανικού Τεμένους (Τζαμί).
Ωράριο: 10:00 – 14:00 & 18:00 – 22:00.
Είσοδος : Ελεύθερη