ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Επιστημονική εσπερίδα για την ίδρυση τμήματος μουσικών σπουδών στην Κρήτη

Η Πρωτοβουλία Ίδρυσης Τμήματος Μουσικών Σπουδών στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο οργανώνει την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στην Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου και ώρα 17:00 στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, επιστημονική εσπερίδα με τίτλο: «Η σπουδαιότητα της μουσικής στην εκπαίδευση και στην κοινωνία – η αναγκαιότητα ίδρυσης Τμήματος Μουσικών Σπουδών στην Κρήτη».

Ο επιστημονικός στόχος της εσπερίδας είναι να παρουσιαστεί το εύρος και η σπουδαιότητα της μουσικής σε τομείς όπως η ανάπτυξη των βρεφών και των παιδιών, η εκπαιδευτική διαδικασία και η κοινωνική συνοχή. Ο λειτουργικός στόχος της εσπερίδας είναι η ενημέρωση για την επικείμενη ίδρυση Τμήματος Μουσικών Σπουδών στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο στο Ρέθυμνο και μια πρώτη τεκμηρίωση/συζήτηση για την αναγκαιότητα αυτού του τμήματος στην Κρήτη.

Στην εσπερίδα θα μιλήσουν με αλφαβητική σειρά οι: Αντωνακάκης Δημήτρης, Δροσουλάκης Κώστας, Ιδομενέως Ιωάννης και Σαλούστρος Μανόλης.

Χαιρετισμό στις εργασίες της Εσπερίδας θα απευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου Ηρακλείου Μύρων Μιχαηλίδης. Την επιστημονική εσπερίδα και τη συζήτηση που θα ακολουθήσει θα συντονίζει η Λίλυ Δάκα.

Η εσπερίδα τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ρεθύμνου και του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου Ηρακλείου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημερίδας: