ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΔΙΣΚΟΙ

Έτερον Ήμισυ: Η Στράτα Που Βαδίζω!

Έτερον Ήμισυ, Η Στράτα Που Βαδίζω Είμαστε οι έτερον ήμισυ – μία δημιουργική ομάδα καλών φίλων, μουσικών και όχι μόνο, και καταπιανόμαστε με διάφορα είδη τέχνης. Έχουμε ολοκληρώσει δύο παραγωγές μας ήδη. Έναν κρητικό δίσκο και ένα παιδικό παραμύθι.

Για φέτος, έχουμε βάλει μπροστά μας άλλες δύο αρκετά διαφορετικές παραγωγές, τόσο μεταξύ τους όσο και με τις προηγούμενες.

Όσον αφορά στον κρητικό δίσκο μας, είμαστε πολύ περήφανοι που συνεργαστήκαμε με όλους όσους προσεγγίσαμε. Στην Κρήτη δεν υπάρχουν βεντετισμοί (ακόμα και οι βεντέτες τείνουν να εκλείψουν). Προτείνοντας ένα κομμάτι σε κάποιον τραγουδιστή, τον τιμάς και σχεδόν πάντα υπάρχει θετική απάντηση, εαν βέβαια το εν λόγω κομμάτι δεν απέχει από το προσωπικό του ύφος. Έτσι κι εμείς αποφασίσαμε να συνδυάσουμε σε μία δουλειά τον Βασίλη Σκουλά και τον Ψαραντώνη (τους δύο στυλοβάτες της κρητικής παράδοσης) με τους Μανώλη και Δημήτρη Σπυριδάκη και τον Νίκο Μανιουδάκη (άξιους συνεχιστές αυτής).

Επίσης, ένα τραγούδι ερμηνεύει ο Γιάννης Συράγας, ο οποίος είναι και ο κύριος αίτιος που δημιουργήθηκε η εν λόγω δουλειά, καθώς όλο σχεδόν το υπάρχον υλικό, ξεκίνησε κάπου ανάμεσα στην πόλη του Ρεθύμνου και το Αμάρι και ολοκληρώθηκε στο στούντιό μας.

Δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τους λυράρηδες που μας συνόδευσαν. Ο Νίκος Μανιουδάκης, ο Κώστας Κορδατζάκης και φυσικά ο Πάρις Περυσινάκης, ο οποίος έκανε και τη μίξη και το mastering στο σύνολο του δίσκου.

Επίσης, συμμετείχαν ο Κώστας Καλλέργης (Κουρούπης) σε ένα κομμάτι ντύνοντάς το με το προσωπικό του ύφος, ο Κωστής Καλατζής στα κρουστά, ο Μίμης Ντούτσουλης στο κοντραμπάσο, ο Χάρης Ανδρουλάκης στο ηλεκτρικό μπάσο, ο Νίκος Γκαλονάκης στο νταούλι, ο Νίκος Παραουλάκης στα πνευστά, ο Μανώλης Νικολουδάκης στα τύμπανα, ο Θανάσης Καλουτζής στα πλήκτρα και ο Ξάνθος Λαδάς στις ηλεκτρικές κιθάρες. Την γραφιστική επιμέλεια ανέλαβε η Louder Than Horn με επικεφαλής τον Δημοσθένη Τζεναλή.

Τέλος, ειδική μνεία θέλουμε να κάνουμε στους στιχουργούς, που αποτελούν το έτερον ήμισύ μας. Δεν μπορούμε να μην ξεχωρίσουμε τον Γιώργη Καράτζη, καθώς αποτελεί έναν απο τους κορυφαίους μαντιναδολόγους και ποιητές που έχουμε και είναι μεγάλη τιμή για εμάς που δέχτηκε να συμπορευτεί μαζί μας στη «στράτα που βαδίζω».

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στην Κατερίνα Αεράκη, την Μάνια Μεσσαριτάκη και την Γεωργία Ηλιάκη, που με πολλή μεγάλη προθυμία και με περισσή γενναιοδωρία έντυσαν τα κομμάτια μας. Στίχους έγραψε και ο Γιάννης Συράγας, αλλά και τι δεν έκανε αυτό το παιδί; – έγραψε, συνέθεσε, τραγούδησε, έπαιξε λαούτο…