Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνουν τα «Πυρρίχια Δρώμενα»!

Το Βιωματικό, Μουσικοχορευτικό & Παιδαγωγικό Εργαστήρι Ρεθύμνης Πυρρίχια Δρώμενα σε συνεργασία με το Σύλλογο Αιμοδοτών Εθελοντών Ν. Ρεθύμνου «Δότες Ζωής», διοργανώνουν την Κυριακή 19 Μαΐου μια γιορτή με εθελοντικό χαρακτήρα, στο Κτήμα του Εργαστηρίου «Αμάλθεια».

Ο εθελοντισμός αφορά  στην αιμοδοσία που θα λάβει χώρα εκείνη τη μέρα, η οποία αποσκοπεί στη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων φιαλών αίματος, για την ανταπόκριση στις ανάγκες του νομού μας που γίνονται ολοένα και πιο επιτακτικές!

Καθώς στην εποχή μας η έννοια Ανθρωπισμός υποτιμάται και δέχεται συνεχώς πλήγματα, εφ’ όσον λίγοι άνθρωποι υποστηρίζουν και ελλόγως, αλλά κυρίως εμπράκτως  οτιδήποτε εκείνος πρεσβεύει, καλούμαστε όλοι εμείς μαζί, σαν μια γροθιά, να γίνουμε μέτοχοι μιας διαδικασίας, της οποίας το αποτέλεσμα αν μη τι άλλο υπηρετεί κάτι υψηλό: κι αυτό δεν είναι άλλο απ’ την μεγίστη έκφραση-απόδειξη αγάπης του ανθρώπου προς το συνάνθρωπο, δίνοντας ζωή απ’ τη ζωή του!

Εξίσου σημαντική, ωστόσο, με την επίτευξη του επιθυμητού στόχου μέσω της δράσης αυτής, είναι και η μετάδοση ενός πολύ βαρυσήμαντου μηνύματος στα μέλη της τοπικής και μη, κοινωνίας. Πρόκειται για το μήνυμα της αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη, αλλά και  της αξίας της πραγμάτωσης των φαινομενικά απλών πράξεων, που ωστόσο έχουν ζωτική σημασία, εφ’ όσον δύνανται να χαρίσουν το πιο δεδομένο και ταυτοχρόνως αβέβαιο δώρο της ζωής: την ίδια τη ζωή!

Σαφώς, ένα απ’ τα βασικά ζητούμενα της εν λόγω δράσης, όπως και ανάλογων δράσεων εθελοντικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκαν στο παρελθόν (και που μέλλονται να γίνουν), είναι η κινητοποίηση μικρών και μεγάλων, μέσω της κοινοποίησης σε πρώτη φάση και παραδειγματισμού σε δεύτερη. Κύριο μέλημά μας συνιστά η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς, η οποία, ούσα ο βασικότερος φορέας της ελπίδας για ένα καλύτερο και πιο ‘ανθρώπινο’ αύριο, είναι σημαντικό να κατανοήσει το εξής: ότι η ακραιφνής αγάπη δεν εκδηλώνεται πάντα κι απαραίτητα μέσα από βαρύγδουπες και πολυέξοδες χειρονομίες, αλλά αντιθέτως, λανθάνει στις πιο απλές και παράλληλα ουσιαστικές πράξεις.

Σε μια τέτοια γιορτή δε θα αφήναμε φυσικά απ’ έξω τους μικρούς μας φίλους, για την απασχόληση των οποίων θα πραγματοποιηθούν παιδαγωγικές δραστηριότητες, έτσι ώστε να περάσουν μια ευχάριστη, ποιοτική κι εποικοδομητική Κυριακή με τους γονείς τους σε ένα φυσικό χώρο, που θα τους χαρίσει ξεγνοιασιά, απομακρύνοντας τους για λίγο από τις πανταχού, πλέον, υπάρχουσες εκφάνσεις της τεχνολογίας.

Δεν θα λείπουν φυσικά, όπως προσιδιάζει σε μια γιορτινή περίσταση, ο χορός, το τραγούδι και τα άπλετα εδέσματα.

Καλούμε, λοιπόν, όλο τον κόσμο σε αυτήν την εξαιρετικής σημασίας προσπάθεια, ώστε μαζικά να συνεισφέρουμε σε εκείνο το κομμάτι του πληθυσμού μας που πάσχει και έχει άμεση ανάγκη τη βοήθειά μας. Ας προσφέρουμε λίγο απ’ το χρόνο μας, λίγο απ’ το αίμα μας, για να αποδείξουμε περίτρανα ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

Με εκτίμηση
ο ιδρυτής – χοροδιδάσκαλος  
Μάρκος Α. Κοκολάκης