ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εθελοντική αιμοδοσία διοργάνωσαν οι Δότες Ζωής στο Γαράζο

Κυριακή 19 Νοεμβρίου και οι Δότες Ζωής ανηφόρισαν για το Γαράζο, καλεσμένοι του πολιτιστικού συλλόγου Γαράζου, για να πραγματοποιήσουν Εθελοντική Αιμοδοσία, με την πολύτιμη βοήθεια του τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν. Ρεθύμνου και του ΕΚΑΒ, κάνοντας παράλληλα και ενημερώσεις-εγγραφές για Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών.

Στο σημείο αυτό,θα κάνουμε μια ξεχωριστή αναφορά στον γιατρό κ.Νάτσε Νάντερ,που όταν ενημερώθηκε από τον πρόεδρο ότι η εξόρμηση για την Εθελοντική Αιμοδοσία είναι στον αέρα λόγω έλλειψης γιατρού, άλλαξε όλο του το πρόγραμμα και ήρθε, ναι μεν ως νοσοκομειακός γιατρός, αλλά Εθελοντικά και κάλυψε την αιμοδοσία! Γιατρέ μας, σε ευχαριστούμε κι εμείς και οι ασθενείς που θα λάβουν το πολύτιμο δώρο που αποκομίσαμε από την δράση μας στο όμορφο Γαράζο. Ένα δώρο που ως χειρούργος γιατρός, ξέρετε από πρώτο χέρι την αξία του.

Μια εξόρμηση που μόνο οφέλη είχε. Νέοι με όρεξη για δράση. Δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος που έχει δώσει δείγματα γραφής πολιτισμού και προσφοράς. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για τις πλούσιες δράσεις του καλοκαιριού,που πραγματοποιούνται στο Γαράζο, με ενημερώσεις για τον Μυελό των Οστών, την Εθελοντική Αιμοδοσία και φυσικά εγγραφές Υποψήφιων Δοτών Μυελού των Οστών και πραγματοποίηση Εθελοντικής Αιμοδοσίας!

Ένα ακόμη νέο μέλος του δικτύου μας,μεγαλώνει την οικογένειά μας, δείχνοντας το πραγματικό νόημα του Συλλόγου μας.Ότι οι Δότες Ζωής είναι σε όλο τον νομό,είναι όλου του νομού,είναι εσύ κι εγώ…και ανήκει σε όποιον έχει όρεξη να προσφέρει ανιδιοτελώς. Ανήκει στην ιδέα της προσφοράς στον άγνωστο πάσχοντα.

Ευχαριστούμε το προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του Γ.Ν.Ρεθύμνου και τον διευθυντή γιατρό κ.Νάτσε Νάντερ για την στήριξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας,καθώς και τον οδηγό από το ΕΚΑΒ,ζητώντας του συγγνώμη για την καθυστέρηση της αναχώρησής του και κατανοώντας ότι έπρεπε να γυρίσει στην θέση του ή στην οικογένειά του,όμως αυτός ο ένας ασκός που πήραμε παραπάνω από τον Εθελοντή δεν αναπληρώνεται με τίποτα.Δεν διώχνεις κανέναν Εθελοντή Αιμοδότη που ήρθε με όρεξη,που πέρασε από τον γιατρό θετικά.

Μεγάλο ευχαριστώ στους Εθελοντές Αιμοδότες που χάρισαν ζωή απ’την ζωή τους.Στον πολιτιστικό σύλλογο για την φιλοξενία και τα μέλη των Δοτών Ζωής για την συμμετοχή τους σε μια ακόμα δράση!

Συνεχίζουμε το όμορφο ταξίδι μας με μια εσπερινή Εθελοντική Αιμοδοσία στο Εσπερινό ΕΠΑΛ & Δημόσιο ΙΕΚ την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 16:00-20:00