ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εθελοντική Αιμοδοσία στα Ανώγεια τη Μεγ. Δευτέρα

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Μ. Δευτέρα  29/04/24  στο Δημοτικό Σχολείο Ανωγείων και ώρες 15:00 – 20:00.

Την αιμοδοσία διοργανώνει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» μαζί με τον Δήμο Ανωγείων, την Κοινωνική Υπηρεσία και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανωγείων. Οι αιμοληψίες θα πραγματοποιηθούν από τη κινητή μονάδα αιμοδοσίας του ΠΑΓΝΗ.  

Οδηγίες για τους αιμοδότες  

-Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν κοιμηθεί επαρκώς το προηγούμενο βράδυ και να έχουν περάσει δύο ώρες από το μεσημεριανό φαγητό. 

-Για τους μαθητές που έχουν συμπληρώσει το 17ο έτος της ηλικίας τους χρειάζεται υπογεγραμμένη υπεύθυνη δήλωση από γονέα (μέσω gov).  https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/psephiaka-eggrapha-gov-gr/ekdose-upeuthunes-deloses

-Μαζί τους πρέπει να έχουν μαζί την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης λ.χ την αστυνομική τους ταυτότητα. 

-Σημαντικό είναι ότι ο «Αιματοκρήτης» και οι συνεργαζόμενοι φορείς δε διαθέτουν τράπεζα αίματος, ούτε διαχειρίζονται το αίμα που συλλέγεται.  Οι αιμοδότες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις μονάδες που έχουν προσφέρει σε περίπτωση μελλοντικής ανάγκης σε αίμα, δικής τους ή οικείων τους προσώπων.

Στο χώρο της αιμοδοσίας μπορεί να γίνει αίτηση για έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας για όσους αιμοδότες δεν την έχουν ακόμη προμηθευτεί.  

Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για:  

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας (για τους αιμοδότες <45 ετών), μέσω δειγματοληψίας αίματος. 

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων  

Σας περιμένουμε για να μη λείψει αίμα από κανέναν αυτό το Πάσχα! 

Πληροφορίες 6978-247010,  2810-239773 

email aimatocritis@hotmail.com 

www.aimatocritis.gr