ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο από το σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, το σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου.

Σε σχετική ανακοίνωσή, το σωματείο ΑμεΑ αναφέρει:

«Το σωματείο ΑμεΑ Ρεθύμνου που αποτελεί την αυτο-εκπροσώπηση των ατόμων με αναπηρία όλων των κατηγοριών, των ατόμων με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, είναι μέλος της Εθνικής συνομοσπονδίας ατόμων με αναπηρία, ιδρυτικό μέλος της Περ. ομοσπονδίας ΑμεΑ Κρήτης και αριθμεί σήμερα 1.736 μέλη:

Το σωματείο μας από την ίδρυσή του εδώ και 25 χρόνια, με εξαίρεση τα δύο προηγούμενα, έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη διάδοση και προώθηση της ιδέας της εθελοντικής αιμοδοσίας. Για τον σκοπό αυτό έχουμε καθιερώσει και πραγματοποιούμε κάθε χρόνο στα πλαίσια της 3ης Δεκεμβρίου, παγκόσμιας και εθνικής ημέρας ατόμων με αναπηρία, ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, αλλά και την ενίσχυση της Τράπεζας αίματος που διατηρούμε στο Γενικό Νοσοκομείο μας. Στην προσπάθειά μας αυτή συμμετέχουν πολίτες, φορείς, το προσωπικό δημόσιων υπηρεσιών και αρκετά μέλη μας.

Η εθελοντική προσφορά αίματος αποτελεί ύψιστη ενέργεια αλληλεγγύης, αλτρουισμού και δώρο ζωής για τους συνανθρώπους μας. Μια χειρονομία ευαισθησίας και θέλησης του ατόμου να συνεισφέρει στο κοινωνικό σύνολο. Είναι ένα δώρο ζωής για αυτόν που το δέχεται και για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό σαν μέλη της κοινωνίας να είμαστε εθελοντές αιμοδότες.

Η σπουδαιότητα της αιμοδοσίας είναι μεγάλη γιατί το αίμα δεν μπορεί να αντικατασταθεί με φαρμακευτικό ή τεχνικό σκεύασμα αλλά μπορεί μόνο να προσφερθεί μέσω της εθελοντικής αιμοδοσίας. Γι’ αυτό ο εθελοντής αιμοδότης δωρίζοντας το αίμα του σώζει στην κυριολεξία τη ζωή ενός συνανθρώπου του. Περισσότεροι εθελοντές αιμοδότες επομένως, σημαίνει αυτάρκεια της χώρας μας σε πολύτιμο αίμα».

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ: ΔΡΑΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑμεΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στις 9.30 π.μ. ομάδα μελών του Σωματείου ατόμων με αναπηρία Ν. Ρεθύμνης με αναπηρικά αμαξίδια και λευκά μπαστούνια θα ξεκινήσει βόλτα, αυτοψία στο κέντρο της Πόλης μας με πρώτο σταθμό στο Γενικό νοσοκομείο Ρεθύμνης. Εκεί στις 10 π.μ. μέλη του Δ.Σ. του σωματείου θα έχουν συνάντηση με τον Διοικητή του και την υπεύθυνη του ΚΕΦΙΑΠ. Η συνάντηση θα έχει ως αντικείμενο την ενημέρωση του Δ.Σ. του σωματείου για τη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ, τις μονάδες που περιθάλπτουν άτομα με χρόνιες παθήσεις, Νεφροπαθείς, Θαλασσαιμικούς κ.α. την προσβασιμότητα του Νοσοκομείου μας, θέματα λειτουργίας, προσωπικού κ.α. Ακολούθως τα μέλη του σωματείου θα περιηγηθούν σε κεντρικούς δρόμους της Πόλης προκειμένου να καταγράψουν και να προωθήσουν στους αρμόδιους για επίλυση, τα εμπόδια και τις δυσκολίες, τα λάθη και τις παραλήψεις στις υποδομές που θα συναντήσουν.