ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εθελοντική δράση καθαρισμού και ευαισθητοποίησης στη περιοχή των Ανωγείων

Η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Κρήτης, στα πλαίσια των εθελοντικών καθαρισμών και παρεμβάσεων αποψίλωσης, για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας στη προσπάθεια ενάντια στις δασικές και χορτολιβαδικές πυρκαγιές, συνεχίζει τις δραστηριότητες της, τη Κυριακή 11 Οκτωβρίου και ώρα 10.00 το πρωί στη περιοχή των Ανωγείων στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου.

Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθεί εθελοντικός καθαρισμός – κλαδοκοπές σε συνεργασία με το Δήμο Ανωγείων, συμβάλλοντας στη απρόσκοπτη – χωρίς εμπόδια – πρόσβαση μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων καθώς και στην απορρύπανση της ευρύτερης περιοχής, για περιβαλλοντικούς λόγους.

Στην εθελοντική δράση λόγω COVID-19, θα τηρηθούν οι κανόνες υγειονομικής ασφάλειας και για την αποφυγή συγχρωτισμού των εθελοντών, προσκαλούνται οι εθελοντές να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 6944546536 (καθημερινά 8:00 – 14:30 & 17:30 – 21:00) ή στο email: tkouroupakis@crete.gov.gr.

Σε συνέχεια της δήλωσης ενδιαφέροντος θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες για το σημείο συνάντησης καθώς και ενημέρωση για τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τηρηθούν.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης αναφέρει, ότι, «Η ευαισθητοποίηση των κατοίκων και η ένταξη τους στον εθελοντισμό είναι από τους βασικότερους στόχους της Περιφέρειας Κρήτης. Συνεχίζουμε με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε να παρακινούμε τους πολίτες να συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες εθελοντισμού για την πολιτική προστασία.  Η αντιπυρική περίοδος είναι ακόμη σε εξέλιξη και η πολιτική προστασία έχει ανάγκη την ατομική ευθύνη όλων των πολιτών – εθελοντών, να μεριμνούν έμπρακτα για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και της ίδιας τους της περιουσίας».