Εθελοντική αιμοδοσία, λαμπαδηδρομία και παρουσίαση του Συλλόγου «Δότες Ζωής»

Δότες ζωής

Εθελοντική αιμοδοσία, λαμπαδηδρομία της «Φλόγας της Αγάπης» και εκδήλωση για την παρουσίαση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ρεθύμνης «Δότες Ζωής», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014.

Στις εκδηλώσεις θα παρευρεθεί η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια σε θέματα αιμοδοσίας, κυρία Κατερίνα Παπακώστα, προσκεκλημένη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου «Δότες Ζωής» .

Ο Σύλλογος «Δότες Ζωής»

O Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνης «Δότες Ζωής», ιδρύθηκε από μια ομάδα Ρεθεμνιωτών, που αγαπούν τον τόπο μας και έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία, έχουν θέσει ένα κοινό στόχο: Την ανιδιοτελή προσφορά αίματος και την αυτάρκεια σε τοπικό επίπεδο, τουλάχιστον αρχικά.

Δυστυχώς στην χώρα μας, η έλλειψη και η ανεπάρκεια αίματος εξακολουθεί να αποτελεί μια υπαρκτή κατάσταση, που έχει σαν άμεσο αποτέλεσμα να θέτει σε κίνδυνο την ζωή όσων χρειάζονται το αίμα ως θεραπευτικό μέσο. Αυτή η κατάσταση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε δύο παράγοντες: την άγνοια και την παραπληροφόρηση.

Όραμα του Συλλόγου «Δότες Ζωής» είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το Ρεθεμνιώτη μαθητή, ενήλικα, κάθε συμπολίτη και ευρύτερα τη τοπική κοινωνία, για τα οφέλη της εθελοντικής αιμοδοσίας. Δίνοντας λίγο αίμα, χαρίζουμε ζωή σε αυτόν που το έχει ανάγκη, προσφέροντας έτσι ανεκτίμητη βοήθεια στο συνάνθρωπό μας, και αυτή είναι η κυριότερη ανταμοιβή.

Αν σκέφτεσαι ότι στην οικογένειά σου δεν υπήρξε ποτέ ανάγκη για αίμα αρκεί να θυμάσαι ότι: Υποψήφιος αιμοδότης είναι κάθε υγιής άνθρωπος, ενώ υποψήφιοι δέκτες είμαστε όλοι!

Μην περιμένεις να βρεθείς ο ίδιος σε ανάγκη για να δραστηριοποιηθείς. Δράσε προσφέροντας ανιδιοτελώς τη βοήθειά σου στο συνάνθρωπό σου. Μπορείς και συ να γίνεις συνεργός σε αυτή τη πολύτιμη προσπάθεια του Συλλόγου χαρίζοντας απλόχερα χαρά, ελπίδα και ΖΩΗ σε συνανθρώπους του τόπου μας που έχουν ανάγκη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014

09:00 – 14:00 : Εθελοντική αιμοδοσία, στην υπόγεια αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων Ρεθύμνου.
18:30 : Συνάντηση Λαμπαδηδρόμων στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης.
19:00 : Έναρξη Λαμπαδηδρομίας της «Φλόγας της Αγάπης».
20:00 : Έναρξη της εκδήλωσης στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτου.
20:00 – 20:20 : Χαιρετισμοί.
20:20 – 20:30 : «Ο ρόλος των Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και της Π.Ο.Σ..Ε.Α. στην προώθηση και μετάδοση του μηνύματος της Εθελοντικής Αιμοδοσίας».  Εισηγητής ο κ Χρήστος Πρωτόπαπας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
20:30 – 20:40 : «Εθελοντική Αιμοδοσία» Ομιλητής ο κ Θεόδωρος Σπανός, Ιατρός Αιματολόγος – Συντονιστής Διευθυντής Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».
20:40 -20:50 : «Προσέλκυση Αιμοδοτών. Πόσο απλή διαδικασία είναι;» Ομιλητής ο κ Γεώργιος Κουλιεράκης ph D. Ψυχολόγος της Υγείας, επιστημονικός συνεργάτης στον τομέα της κοινωνιολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.
20:50 – 21:00 : Παρουσίαση του Συλλόγου μας από τον πρόεδρο του Δ.Σ. Αιδεσιμ. Πρωτ. Γεώργιο Γαλεράκη.
21:00 : Μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον παραδοσιακό σύλλογο «Ερωφίλη» με τη μουσική συμμετοχή του Γιάννη Δινιακού.

Επίσης, με αφορμή την επίσκεψη της Υφυπουργού στο Ρέθυμνο, το πρωί της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου 2014, στις 10.30, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη επί ζητημάτων αρμοδιότητας της κυρίας Κατερίνας Παπακώστα, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου, με την παρουσία εκπροσώπων της Εκκλησίας, της Περιφέρειας, των Δήμων, του Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών, εκπροσώπων του Συλλόγου «Δότες Ζωής» και εκπροσώπων φορέων του Νομού Ρεθύμνου.