ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εθελοντική προσφορά αίματος και εγγραφή δοτών μυελού των οστών στη Μουρνέ Αγίου Βασιλείου

Αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά, ότι οι συνεργασίες επιφέρουν πάντα καλύτερα αποτελέσματα.

dotes-mourne-4

Την περασμένη Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, από τις 10:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία και εγγραφή υποψηφίων δοτών μυελού των οστών στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου στη Μουρνέ Αγίου Βασιλείου.

Πρόκειται για μια συνεργασία, που με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου της Μουρνέ, ένωσαν τις δυνάμεις τους: Τα Ακτούντα, τα Δαριβιανά, οι Καρίνες, η Λαμπινή, οι Μέλαμπες, το Μιξόρουμα και ο Α.Ο. Σπηλίου, στέλνοντας ένα μήνυμα αλληλεγγύης, αλτρουισμού και αγάπης. Εθελοντές αιμοδότες και υποψήφιοι δότες μυελού των οστών, με αισθήματα προσφοράς, και με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία, χάρισαν για ακόμη μια φορά από το περίσσευμα της αγάπης τους, συμβάλλοντας στην επίτευξη του στόχου της συγκέντρωσης μονάδων αίματος για το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου, και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο της Ι.Μ. Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων, διεξήχθη ενημερωτική εσπερίδα από την επιστημονική επιτροπή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ρεθύμνου “Δότες Ζωής”, με στόχο να εκπαιδευτούν οι εθελοντές τις περιοχής, στα θέματα της εθελοντικής αιμοδοσίας, της δωρεάς μυελού των οστών και των αιμοποιητικών κυττάρων.

Την εθελοντική αυτή δράση, διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μουρνές, με τη συνεργασία των Πολιτιστικών Συλλόγων Ακτούντων, Δαριβιανών, Καρινών, Λαμπινής, Μελάμπων, Μιξορούματος και ο Α.Ο. Σπηλίου, με την υποστήριξη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ρεθύμνου «Δότες Ζωής».