ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Εθελοντική προσφορά αίματος και εγγραφή δοτών μυελού των οστών στην Ασή Γωνιά

dotes_zois_asi_gonia_01

Το πρωί της Κυριακής 8 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία και εγγραφή υποψηφίων δοτών μυελού των οστών στα γραφεία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών της Ασή Γωνιάς Αποκορώνου.

Κάτοικοι του χωριού, με αισθήματα αλληλεγγύης, προσφοράς, και με ιδιαίτερη κοινωνική ευαισθησία, χάρισαν από το περίσσευμα της αγάπης τους, συμβάλλοντας στην επίτευξη του στόχου της συγκέντρωσης μονάδων αίματος, ενώ ταυτόχρονα έγιναν εγγραφές υποψήφιων δοτών μυελού των οστών.

Μία ιδιαίτερη εμπειρία είχαμε την τιμή να βιώσουμε εμείς, και όλοι όσοι παρευρέθηκαν στην Ασή Γωνιά, το πρωί της προηγούμενης Δευτέρας 2 Μαΐου, ανήμερα της Ιεράς Πανήγυρης του Άη Γιώργη του Γαλατά, προστάτη του χωριού. Κάθε χρόνο, αυτή τη μέρα αναβιώνεται ένα πολύ παλιό έθιμο, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, τα κοπάδια των κτηνοτρόφων ευλογούνται από τον ιερέα στο προαύλιο της εκκλησίας, αρμέγονται, και το γάλα μοιράζεται στο κόσμο σε πλαστικά μπουκάλια επιτόπου, ενώ μια ποσότητα του βράζεται και προσφέρεται σε ποτήρια μαζί με κρητικό παξιμάδι από κοπέλες του χωριού ντυμένες με τις παραδοσιακές φορεσιές.

Εθελοντική προσφορά αίματος και εγγραφή δοτών μυελού των οστών στην Ασή Γωνιά

Φέτος λοιπόν, για πρώτη φορά συμμετείχε το συνεργαζόμενο κέντρο ενημέρωσης και εγγραφών του συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”, “Δότες Ζωής”, σε αυτήν την πολύ μεγάλη γιορτή, και το αποτέλεσμα της συμμετοχής ήταν ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Τις εθελοντικές αυτές δράσεις, διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ασηγωνιωτών, με την υποστήριξη του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ρεθύμνου «Δότες Ζωής».