ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Eurovision 2019: Ο Ντάνκαν Λόρενς και το Arcade έφεραν στην Ολλανδία τη νίκη για 5η φορά!

Η μελωδία του τραγουδιού που έχει συνθέσει ο ίδιος συγκίνησε επιτροπές και τηλεοπτικό κοινό.

Ο Ολλανδός Ντάνκαν Λόρενς με το τραγούδι του “Arcade”, είναι ο μεγάλος νικητής του 64ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ.

Η μελωδία του τραγουδιού που έχει συνθέσει ο ίδιος συγκίνησε επιτροπές και τηλεοπτική κοινό. Ο Λόρενς εμφανίστηκε 16ος κατά σειρά και το κοινό από κάτω παραληρούσε. Ούτε λαμπερά κοστούμια, ούτε εντυπωσιακές κατασκευές και φωτισμοί. Μόνο αυτός και το πιάνο του Άλλωστε, εδώ και μέρες αποτελούσε ένα από τα μεγάλα φαβορί της βραδιάς και ήταν στις πρώτες θέσεις των στοιχημάτων και των προγνωστικών.

Η βαθμολογία των εθνικών επιτροπών ξεκίνησε λίγο μετά τη 01.00, ενώ στο τέλος προστέθηκαν και οι βαθμοί από την ψηφοφορία του κοινού που ανέτρεψαν κατά πολύ τα αποτελέσματα των επιτροπών.

Ο Λόρενς συγκέντρωσε 231 βαθμούς από τις επιτροπές, 261 από το televoting και έτσι νίκησε με μεγάλη διαφορά.

Η εκπρόσωπος της Ελλάδας, Κατερίνα Ντούσκα, κατέκτησε την 21η θέση με 71 βαθμούς στην τελική βαθμολογία, ενώ η Κύπρος με την Τάμτα κατέλαβε την 15η θέση με 101 βαθμούς. Τη βαθμολογία της ελληνικής επιτροπής ανακοίνωσε ο μέταλ κιθαρίστας Gus G.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση την ψηφοφορία των επιτροπών – πριν ανακοινωθεί το televoting – πρώτη αναδείχθηκε η Σουηδία με 239 βαθμούς, δεύτερη η Βόρεια Μακεδονία με 237 και τρίτη η Ολλανδία με 231 βαθμούς.

Η τελική βαθμολογία: