Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ταλλαία 2021: Προβολή του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ «Νήζα, Ο όρκος των βοσκών του Ψηλορείτη»

14 Νοέ 2021 στις 18:00 - 20:00

Δωρεάν

Με την παρουσίαση του εθνογραφικού ντοκιμαντέρ «Νήζα, Ο όρκος των βοσκών του Ψηλορείτη», όπως καταγράφεται στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Δισκουρίου, συνεχίζεται το επετειακό πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Μυλοποτάμου «Ταλλαία ’21 – Διακόσια χρόνια από την εθνική παλιγγενεσία».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18:00 στο Στέκι Περάματος. Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού – Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου «Ο Αυλοπόταμος» σε συνδιοργάνωση με την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου και τελεί υπό την αιγίδα της επιτροπής «Ελλάδα ‘21»

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Αναπλ. Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Αριστείδης Τσαντιρόπουλος, με θέμα εισήγησης: Οι Όψεις εθιμικού δικαίου και το συνταγματικό δίκαιο στην Κρήτη.

Το ντοκιμαντέρ αναπτύσσεται με βάση την εξιστόρηση του όρκου ως άγραφου θεσμού και κοινωνικού μηχανισμού μέσα από το βίωμα και το λαϊκό πολιτισμό, την επιστημονική τεκμηρίωση και κοινωνική έρευνα, τη νομική επιστήμη καθώς και τη σημασία της πίστης. Μέσα από το ντοκιμαντέρ «ΝΗΖΑ», στόχος είναι να ξαναδούμε τους τρόπους και τις εθιμικές παραδόσεις, οι οποίες συνέθεσαν ένα ξεχωριστό πολιτιστικό μωσαϊκό γύρω από τη ρίζα του Ψηλορείτη με επίκεντρο την Ι.Μ Αγίου Γεωργίου Δισκουρίου και ενδεικτικές ποιμενικές περιοχές Ανωγείων, Ζωνιανών και Λιβαδίων.

Το ντοκιμαντέρ, «ΝΗΖΑ» σε παραγωγή της εταιρείας Πολιτιστικής Διαχείρισης Androidus Project Tank και σκηνοθεσία Μανώλη Φοινικιανάκη, τελεί υπό την αιγίδα της διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και σε συμπαραγωγή με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Πολιτισμού, Τουρισμού και Νέας Γενιάς Δήμου Μυλοποτάμου “ο Αυλοπόταμος” καθώς και την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ανωγείων.

Η είσοδο στο χώρο της εκδήλωσης θα γίνεται κατόπιν επίδειξης αποδεικτικού εμβολιασμού κατά του covid – 19 ή επίδειξης αποδεικτικού νόσησης, ή επίδειξη αποδεικτικού rapid – test εντός τελευταίου 48ωρου. Η χρήση μάσκας εντός του χώρου είναι υποχρεωτική.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14 Νοέ 2021
Ώρα:
18:00 - 20:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , ,

Διοργανωτής

Δήμος Μυλοποτάμου

Χώρος Διεξαγωγής

Ανοιχτό Θέατρο Περάματος Μυλοποτάμου
Πέραμα Μυλοποτάμου
Πέραμα Μυλοποτάμου, Ρεθύμνου Ελλάδα
+ Χάρτης Google