Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ιστορικός περίπατος σε αναγεννησιακά μνημεία της ρεθεμνιώτικης υπαίθρου

30 Σεπ 2023 στις 09:00 - 17:00

Free

Στα πλαίσια των «Ημερών Ρεθύμνου 2023», έχουν προγραμματιστεί τέσσερις εξαιρετικού ενδιαφέροντος θεματικές ξεναγήσεις στις οποίες καλείται το κοινό να συμμετέχει και να ενημερωθεί για λιγότερο γνωστές ή και άγνωστες «διαδρομές» της ιστορίας και του πολιτισμού του Ρεθύμνου.

Ιστορικός περίπατος σε αναγεννησιακά μνημεία της ρεθεμνιώτικης υπαίθρου
Ημερομηνία: Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023, ώρα 9:00 π.μ.

Η Κρητική Αναγέννηση δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος μόνο στις πόλεις της Κρήτης αλλά και στην ύπαιθρό της. Στο Ρέθυμνο, όπου διατηρείται σημαντικός αριθμός μνημείων της περιόδου αυτής, το φαινόμενο παρατηρείται περισσότερο στο δυτικό τμήμα του νομού.

Με τις «Ημέρες Ρεθύμνου 2023» θα έχουμε την ευκαιρία ν’ αναζητήσουμε στον Άγιο Κωνσταντίνο τα υπολείμματα του μεγάρου Μπαρότσι. Στον Άγιο Γεώργιο θ’ αναζητήσουμε τον αναγεννησιακό ναό του Προφήτη Ηλία. Στα Ρούστικα θα «ανακαλύψουμε» την κρήνη στην περιοχή Μπουτσουνάρια και θα επισκεφθούμε τη Μονή Προφήτη Ηλία, με το αναγεννησιακό θύρωμα και καμπαναριό της, το «Σεράγιο» και τον ναό της Παναγίας στο Λιβάδι, με την δυτικότροπη απεικόνιση της Αγίας Τριάδας. Στο Μούντρος θα συναντήσουμε το εντυπωσιακό θύρωμα με το ρητό από την Αινειάδα του Βιργιλίου και το μέγαρο στο οποίο ανήκε και θα περιηγηθούμε στο βενετσιάνικο τμήμα του οικισμού.

Στην Αργυρούπολη θα επισκεφθούμε το εκεί πεσιμιστικό θύρωμα (λατινικό επίγραμμα «Όλα σ’ αυτόν τον κόσμο είναι καπνός και στάχτη»), τα υπολείμματα του μεγάρου στο οποίο ανήκε, καθώς και ό,τι απέμεινε από τον εκεί Πύργο. Για να κερδίσουμε χρόνο θα κρατάμε μαζί το φαγητό μας, το οποίο θα μοιραστούμε σ’ όποιο σημείο του περιπάτου κρίνουμε ως πιο πρόσφορο.

Αφετηρία: πλατεία Συνατσάκη (πάρκινγκ λαϊκής αγορά Δευτέρας)

Μέσον μετακίνησης: ιδιωτικά αυτοκίνητα

Εφόδια: νερό, φαγητό, καπέλο, καλή υπόδηση

Εμψυχωτής: Χάρης Στρατιδάκης

Επιστροφή: 17.00

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
30 Σεπ 2023
Ώρα:
09:00 - 17:00
Κόστος:
Free
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Parking Συνατσάκη
Rethimno, Ρεθύμνου 741 32 Greece + Χάρτης Google