Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

4ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών – Μουσικών & Χορωδιακών Συνόλων

6 Σεπ 2022 στις 20:30 - 22:00

Δωρεάν

Μετά τα δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας και τους περιορισμούς που αυτή επέβαλε, το Φεστιβάλ επανέρχεται δυναμικά, με μεγαλύτερο αριθμό παραγωγών, φιλοξενώντας ξεχωριστές συναυλίες.

Το Ρέθυμνο καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ θα πλημμυρίσει από μουσική και μουσικούς στην Πλατεία Μικρασιατών και στην Πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου η Πλατεία Μικρασιατών φοράει τα γιορτινά της για να υποδεχθεί την έναρξη του Φεστιβάλ. Η συναυλία είναι αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Καταξιωμένοι μουσικοί της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών με εντυπωσιακή καλλιτεχνική πορεία, θα μας ταξιδέψουν με τους ήχους τους από τη Μικρά Ασία στο Ρέθυμνο.
• Τραγούδι – Κανονάκι: Κολλίντζας Δημήτρης και η Χορωδία Ενορίας Μουρνιών «Η Ζωοδόχος Πηγή».
• Αφήγηση: Νίκος Δερεδάκης – Αθηνά Πετρακάκη.
• Συνοδεύει το “METALLON” (Σύνολο Χάλκινων Πνευστών μελών της ΚΟΑ). Διεύθυνση: Αντώνης Μαυράκης. Ώρα έναρξης: 20:30.

ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Παράλληλα ο Μουσικός Καρπός στα πλαίσια της εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών-σπουδαστών και νέων καλλιτεχνών, θα πραγματοποιήσει Μaster Classes.
6-7-8 -9 Σεπτεμβρίου 2022, κύκλος σεμιναρίων στα μουσικά όργανα: Φλάουτο – Σαξόφωνο – Τρομπέτα– Κόρνο -Τρομπόνι – Ευφώνιο – Τούμπα. Επίσης θα υπάρξει θεματικό πεδίο με θέμα: “Ο Αυτοσχεδιασμός ως μουσικός αυτοπροσδιορισμός” . Η συμμετοχή των ενδιαφερομένων θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Το 4ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών – Χορωδιακών και Μουσικών Συνόλων, πραγματοποιείται με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης, το Δήμο Ρεθύμνου και με την υποστήριξη της Μητρόπολης Ρεθύμνου & Αυλοποτάμου, του Επιμελητήριου Ρεθύμνου, του ΚΤΕΛ Ρεθύμνου-Χανίων και των ξενοδοχείων Breeze Boutique Hotels & Caza – Moazzo.

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
6 Σεπ 2022
Ώρα:
20:30 - 22:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Πλατεία Μικρασιατών
Πλατεία Μικρασιατών
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google