Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

6ο Φεστιβάλ Ν. Σκεπετζής: Βιωματικά εργαστήρια δραματοθεραπείας

11 Νοέ 2023 στις 17:30

Δωρεάν

To 6o Φεστιβάλ τέχνης, Νίκος Σκεπετζής,με το γενικό θέμα «Κατώφλι ΙΙ» και με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνης, παρουσιάζει στο Σπίτι του πολιτισμού δυο βιωματικά εργαστήρια δραματοθεραπείας:

  • 1ο εργαστήριο για γυναίκες: «Το τραγούδι από μέσα»
  • 2ο εργαστήριο «Κάθε βήμα στο μονοπάτι» από την Κύπρια Ψυχολόγο και Δραματοθεραπεύτρια, Μαρία Πολυκάρπου

10 και 11 Νοεμβρίου (Ισόγειος, χώρος εκδηλώσεων)

Ώρες πραγματοποίησης των εργαστηρίων: 5.30 μ.μ. – 9.30 μ.μ. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχής: Κρατήσεις θέσεων στο 6976955084

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

1.Εργαστήρι Δραματοθεραπείας για Γυναίκες «Το τραγούδι από μέσα»

«Όποια και αν είναι η κατάσταση μιας γυναίκας στην επιφάνεια της ζωής, φανταχτερή ή βασανισμένη, από κάτω υπάρχει μια «κρυμμένη γυναίκα» που φροντίζει το χρυσό φιτίλι, εκείνη την λαμπερή ενέργεια, την ψυχωμένη πηγή που δεν μπορεί ποτέ να στερέψει»

Κλαρίσα Πίνκολα Εστές

Αυτό το εργαστήρι είναι ένα κάλεσμα σε γυναίκες. Σκοπός, να διερευνήσουμε μαζί τη σύνδεση με την αναγεννώμενη δύναμη στο εσωτερικό, μ ’εκείνη την «κρυμμένη γυναίκα» που διατηρεί ζωντανή τη θέληση για ζωή. Να θυμηθούμε πως μέσα από τις πληγές, τα τραύματα και τις δυσκολίες αναδύονται δυνάμεις που θεραπεύουν και αναδημιουργούν ζωή. Θα δουλέψουμε δημιουργικά με μια παλιά Μεξικάνικη ιστορία μέσα από τη σωματική κίνηση, την τελετουργία, τη ζωγραφική και την ελεύθερη γραφή. Η παρουσία της κάθε γυναίκας θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης, δημιουργικότητας, σύνδεσης και φροντίδας. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στη δραματοθεραπεία ή τις τέχνες, μόνο διάθεση για συνάντηση με τον εαυτό.

2. Εργαστήρι Δραματοθεραπείας «Κάθε βήμα στο μονοπάτι»

Η ζωή είναι δρόμος που χαράσσεται με κάθε μου βήμα. Ποια είναι η διαδρομή που έχω διανύσει μέχρι τώρα; Τα τοπία, τα σταυροδρόμια, οι σταθμοί, τα σημεία εκκίνησης, τα εμπόδια, οι πηγές εφοδιασμού, τα αδιέξοδα, οι συναντήσεις, τα περάσματα, οι ανακαλύψεις…Ποιο μέρος του εαυτού μου κάνει βήμα κάθε φορά; Πως πορεύομαι; Ποια ερωτήματα με συντροφεύουν στη διαδρομή;
Το εργαστήρι αυτό προσφέρει χώρο για εξερεύνηση του προσωπικού μονοπατιού που εμπεριέχει το εσωτερικό-ψυχικό μεγάλωμα αλλά και την εξωτερική μας εξέλιξη στον κόσμο. Στόχος, η εμβάθυνση στη γνώση του εαυτού, η αναγνώριση των προσωπικών εφοδίων και η σύνδεση με τη δημιουργικότητα. Θα δουλέψουμε μέσα από τους συμβολισμούς των έργων της εικαστικής έκθεσης «Ο Δρόμος μέχρι το Περίπτερο», τη σωματική κίνηση, τη φαντασία και την ελεύθερη γραφή. Το εργαστήρι είναι για όσους και όσες ενδιαφέρονται να συνδεθούν με τον εαυτό τους. Δεν χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στη δραματοθεραπεία ή τις τέχνες.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11 Νοέ 2023
Ώρα:
17:30
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Σπίτι του Πολιτισμού
Βερνάδου 12
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2831040150