Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

7η Έκθεση Χειροτεχνών στον Συνεταιρισμό Τζεπέτο

22 Μαΐου στις 10:00 - 22:00

20,21,22 Μαΐου
Ώρες 10:00 με 22:00

Η Ομάδα Χειροτεχνών καλωσορίζει το καλοκαίρι με την 7η ομαδική έκθεση χειροτεχνιών στον Συνεταιρισμό Τζεπέτο, στο Ρέθυμνο.

Η ομάδα δρα σαν κοινότητα και απαρτίζεται από άτομα που δραστηριοποιούνται στη πόλη του Ρεθύμνου με δημιουργικές χειροτεχνίες είτε επαγγελματικά αλλά και ερασιτεχνικά. Στην έκθεση μας θα βρείτε κοσμήματα, φυσικά καλλυντικά, σφουγγάρια, γλυκά του κουταλιού & μαρμελάδες, χειροποίητα ρούχα & αξεσουάρ, καλλιτεχνική βιβλιοδεσία, διακοσμητικά αντικείμενα, κ.α.

Ιστορικά η χειροτεχνία είναι μια αρχέγονη, προκαπιταλιστική μορφή παραγωγής. Ο άνθρωπος αξιοποιώντας τη φαντασία του και τα υλικά που έβρισκε γύρω του κατασκεύαζε κάθε λογής αντικείμενα όπου το καθένα κατείχε τη χρηστική του αξία. Πλέον, το σύστημα του βιομηχανικού καταναλωτισμού με την μαζική παραγωγή και κατανάλωση , έχει μετατρέψει τη χειροτεχνία σε εμπόρευμα στο οποίο καθόλου αξία δε δίνεται στην ποιότητα και στην τέχνη που χρειάζεται ένα χειροτέχνημα για να δημιουργηθεί αντιθέτως σημασία δίνεται στην μαζική του ευρύτητα και στο όσο δυνατόν χαμηλότερα κόστος παραγωγής και πώλησης. Η χειροτεχνία έχει χάσει τη σημασία της και έχει αιχμαλωτιστεί από το κεφάλαιο και την εργατική εκμετάλλευση ή απλά έχει στριμωχτεί στην έννοια του χόμπι.

Παραδοσιακά η χειροτεχνία ήταν συσχετισμένη με τη δύναμη της κοινότητας, την ικανότητα των ανθρώπων να δημιουργούν και να μοιράζονται.

Σας προσκαλούμε με καλοκαιρινή διάθεση στην 7η ομαδική μας έκθεση.

Παράλληλα events:

• Παιδικό εργαστήρι (για παιδιά δημοτικού): “Γνωρίζουμε τα φυτά και μαθαίνουμε να τα πολλαπλασιάζουμε”
Κυριακή 22 Μαίου | 11.00 – 13.00

πληροφορίες & δηλώσεις συμμετοχής: 6946289190

• Closing DJ set by Ourania | Κυριακή 22 Μαίου | 19.00

Τζεπέτο Τεχνοχώρος – Geppetto Art lab
Kατεχάκη και Χειμάρρας (πεζόδρομος Φορτέτζα)

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
22 Μαΐου
Ώρα:
10:00 - 22:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Συνεταιρισμός Τζεπέτο
Κατεχάκη
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
Τηλέφωνο:
2831 025527

Διοργανωτής

Συνεταιρισμός Τζεπέτο
Τηλέφωνο:
2831 025527