Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

8η Συνάντηση του κύκλου ομιλιών «Το Πανεπιστήμιο στην Κοινωνία» στο Σπίτι του Πολιτισμού

12 Δεκ 2022 στις 18:30 - 19:30

Η 8η Συνάντηση του κύκλου ομιλιών «Το Πανεπιστήμιο στην Κοινωνία» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, ώρα 18:30, στο Σπίτι του Πολιτισμού.

Θέμα: «Μακροζωία και ευζωία: να ζούμε περισσότερο, να ζούμε καλύτερα»

Ομιλητές:

Χρήστος Λιονής, Αφυπηρετήσας Καθηγητής «Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας». Μέλος του Διεπιστημονικού Εργαστηρίου «Υγεία και Κοινωνία» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Επενδύσεις στην Υγεία.

​Μανώλης Τζανάκης, Αναπληρωτής Καθηγητής «Κοινωνιολογίας της Ασθένειας και των Ιατρικών Θεσμών», Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Συντονισμός – Σχολιασμός: Χαρίδημος Παπαδάκης, Ιστοριοδίφης – Συγγραφέας.

Περίληψη

Συζητάμε θέματα και προσεγγίζουμε ερωτήματα που έχουν σχέση με τη μακροζωία και την ευζωία. Ποιοι είναι οι κύριοι παράγοντες (προσδιοριστές) που οδηγούν στη μακροζωία και ευζωία στην Κρήτη και σε άλλες περιφέρειες της Ελλάδας; Ποιος τρόπος ζωής εγγυάται περισσότερα χρόνια ζωής; Πώς το περισσότερο μπορεί να γίνει «καλύτερα»; Ποιοι/ες φροντίζουν τους ευάλωτους και τα πρόσωπα με αναπηρία; Με ποιους τρόπους μπορούμε να στηρίξουμε τους φροντιστές; Δίνουμε στην ευζωία τη σημασία που της αξίζει; Πόσο φοβόμαστε τον θάνατο και πώς μπορούμε να μειώσουμε το άγχος που συνοδεύει τη σκέψη του θανάτου; Τι μπορούμε να κάνουμε, ατομικά και συλλογικά, για μια σειρά ζητημάτων όπως η μοναξιά, ο σωματικός και ψυχικός πόνος, το μοίρασμα της χαράς, η συντροφικότητα;

O Κύκλος Ομιλιών για το ευρύ κοινό «Το Πανεπιστήμιο στην Κοινωνία» διοργανώνεται από τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και τα ενταγμένα στο ΚΕΜΕ Ερευνητικά Εργαστήριά της, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και τον Δήμο Ρεθύμνης.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
12 Δεκ 2022
Ώρα:
18:30 - 19:30
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Διοργανωτές

Πανεπιστήμιο Κρήτης
Δήμος Ρεθύμνου

Χώρος Διεξαγωγής

Σπίτι του Πολιτισμού
Βερνάδου 12
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
2831040150