Σάββατο 15/3/2025,
Ώρα 6:00 μ.μ.
H 9η Συνάντηση της Σχολής Γονέων της Ιεράς Μητρόπολης Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων πόλεως Ρεθύμνης με θέμα «Γονέας ή Φίλος;». Ομιλητής ο π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (Λίβυος), Θεολόγος-Συγγραφέας.
Ο ρόλος του γονέα είναι μοναδικός, ανεπανάληπτος και αναντικατάστατος. Τα παιδιά μας θα κάνουν φίλους στη ζωή τους, αλλά γονείς έχουν μόνο εμάς. Οφείλουμε, λοιπόν, να αγκαλιάσουμε αυτόν τον ρόλο με σιγουριά και αγάπη, χωρίς φόβο και δισταγμό.
Δε χρειάζεται να ανησυχούμε αν θα μας συμπαθούν πάντα ή αν θα γίνουμε οι “κακοί” της στιγμής. Το σημαντικό είναι να δίνουμε στα παιδιά μας την ασφάλεια, τις αξίες και την καθοδήγηση που χρειάζονται για να μεγαλώσουν σωστά. Η γονεϊκότητα δεν είναι ένας ρόλος που διαλέγουμε να παίξουμε περιστασιακά – είναι μια βαθιά, διαρκής αποστολή που διαμορφώνει το μέλλον των παιδιών μας.