Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Αγαπωκύματα!: Messy Play με Παιχνιδοτράγουδα

18 Ιανουαρίου στις 17:30

|Επαναλαμβανόμενη Εκδήλωση (Προβολή όλων)

An event every week that begins at 5:30pm on Σάββατο, repeating until 29 Μαρ 2020

Messy Play με Παιχνιδοτράγουδα για βρέφη 8-23 μηνών παρέα με γονείς.

Κάθε Σάββατο / 16:00-17:00

-Ξεκινάμε με τα βρέφη και τους γονείς-συνοδούς, με παιχνίδια που λερώνουν ενώ ταυτόχρονα τρώγονται (π.χ χρωματιστά μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι). Θα παίξουμε παιχνίδια τα οποία ενεργοποιούν και εξιτάρουν τις αισθήσεις παιδιών και ενηλίκων.

Messy Play με Παιχνιδοτράγουδα για παιδιά 2-3,5 ετών
Κάθε Σάββατο (έναρξη ομάδας: 05 Οκτωβρίου) / 17:30-18:45

-Παρέα με το Messy Play εντός της δράσης μας συντροφεύουν παιχνιδοτράγουδα, προσαρμοσμένα για κάθε ηλικία.

Ο χορός, το τραγούδι, η σωματική έκφραση, το ελεύθερο δημιουργικό παιχνίδι και τα παιχνίδια που λερώνουν, θα μας βοηθήσουν να ενεργοποιούσουμε όλο το σώμα και τις αισθήσεις μας. Για το παιδί, το μη δομημένο παιχνίδι αυτού του είδους σε συνδιασμό με την κίνηση και το τραγούδι, σε περιβάλλον αποδοχής και ελευθερίας, έχει τεράστια συμβολή σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης, καθώς ενθαρρύνει τη συναισθηματική έκφραση, τη γνωστική και κινητική ανάπτυξη, τη κοινωνικοποίηση, τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία.

Εμψυχώτριες: Μαριάννα Τσαμάνδουρα, Μαρία Χαβάκη

Τι είναι το Messy Play;

Είναι το ελεύθερο, αισθητηριακό παιχνίδι που λερώνει.
Δεν έχει περιορισμούς, ούτε επιβάλλει κανόνες.
Δεν υπάρχει σωστός ή λανθασμένος τρόπος για να παιχτεί.

Στόχος είναι το χάος!!!!!

Υλικά από τη Φύση και την Κουζίνα, όπως φυσικός πηλός και χρώματα, άμμος, χώμα και νερό, χρωματιστά ρυζάκια, αλεύρια και oobleck(κορν φλαουρ με νερό), και τόσα ακόμα άλλα, προσκαλούν τα παιδιά, να αγγίξουν, να πλάσουν, να βάψουν, να ανακατέψουν, να εξερευνήσουν σε ένα παιχνίδι γεμάτο πειραματισμούς και φαντασία, που ενεργοποιεί όλο το σώμα και τις αισθήσεις.

ΓΙΑΤΙ ΤΟ Messy Play ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ;

Γιατί οι έρευνες δείχνουν πως:
-Τα μικρά παιδιά βασίζονται στα ερεθίσματα που μιλάνε στις αισθήσεις τους για να μάθουν για το περιβάλλον τους.
-Το αισθητηριακό παιχνίδι είναι αυτό που βοηθά στην οικοδόμηση των νευρικών συνδέσεων που υποστηρίζουν τη σκέψη, τη μάθηση και τη δημιουργικότητα.
-Η έκθεση των παιδιών, ειδικά των παιδιών της πόλης, σε αισθητηριακές εμπειρίες μειώνεται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται πολλά αισθητηριακά προβλήματα, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να οδηγήσουν σε δυσκολίες στην ανάπτυξη.
Ο εγκέφαλος των παιδιών μαθαίνει από τις εμπειρίες που του παρέχει το σώμα, γι’ αυτό και τα παιδιά, και ειδικά τα μικρότερα, έχουν την ανάγκη να εξερευνούν το περιβάλλον με όλες τις αισθήσεις τους.
Εκεί που εμείς μπορεί απλά να βλέπουμε κηλίδες μπογιάς σε έναν καμβά (ή σε ένα χαλί ή ένα τοίχο!) το παιδί διερευνά και μαθαίνει.
Την ώρα, για παράδειγμα, που ανακατεύει μπογιές πάνω στο τραπέζι, το παιδί διερωτάται σχετικά με την υφή, την κίνηση, τα μοτίβα, τα χρώματα, την ανάμειξή τους.
Αυτές οι εμπειρίες, που τόσο αυθόρμητα τα παιδιά προσφέρουν στον εαυτό τους, αυτές οι καταστάσεις που εμάς μπορεί να μας κουράζουν ή να μας δυσαρεστούν, είναι αυτές που κάνουν τα παιδιά να γεμίζουν με χαρά και αυτοπεποίθηση, αυτές που τα βοηθούν να αναπτυχθούν σε όλους τους τομείς της ανάπτυξης, να καλλιεργήσουν έναν δημιουργικό τρόπο έκφρασης και κριτικό τρόπο σκέψης, ενώ είναι ακόμα μικρά και όλα γίνονται τόσο φυσικά και αβίαστα.

Ωφέλη προς τους γονείς: Οι γονείς έρχονται κοντά με τα παιδιά τους ή/και με τους φίλους τους, αλληλεπιδρούν, επικοινωνούν, συν-δημιουργούν, απολαμβάνουν και διασκεδάζουν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!  Πάρτε μια αλλαξιά ρούχα, την καλή σας διάθεση και ελάτε να λερωθούμε!!!
*Περιορισμένος αριθμός θέσεων!

Ευχαριστούμε θερμά την ομάδα Hehe Art, Play & Therapy & Eleni Oikonomidou για την πολύτιμη στήριξη τους.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ τηλ. 6988782170 & 6971689650

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΩΝ
Η Μαριάννα Τσαμάνδουρα είναι απόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το 2016 ξεκίνησε να φοιτά στη σχολή Θεατρικού Παιχνιδιού του “Θεάτρου Ημέρας” με βασικό εμψυχωτή το Λάκη Κουρετζή. Από τότε πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση σε χώρους, όπως ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς και Summer Camp. Το ενδιαφέρον της για την ελεύθερη-δημοκρατική εκπαίδευση την οδήγησε στη συνεργασία με το παιδικό στέκι “Το Σπόρι”, καθώς και με το “Παραμυθένιο Νηπιαγωγείο”. Επιπρόσθετα, εργάστηκε ως παιδαγωγός παράλληλης στήριξης (ειδική αγωγή) στο σχολείο της Κυριάννας. Τα τελευταία χρόνια οργανώνει απογευματινές δράσεις με παιδιά και συμμετέχει στην ομάδα παιχνιδιού «Αγαπωκύματα». Ειδικότερα, οργανώνει, δράσεις «baby&kids messy play με γονείς-παιδιά» σε ψυχοεκπαιδευτικά κέντρα, ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, πολιτιστικούς συλλόγους. Από το 2018, εργάζεται ως βοηθός εκπαιδευτή σε τμήματα Aerial Yoga Kids. Τέλος έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο messy play από την ομάδα Hehe art , στην απιδική Yoga, καθως και στην Aerial Yoga για παιδιά από το North Academy of Fitness. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια εμψύχωσης ομάδων, προφορικής αφήγησης παραμυθιών και ορθοφωνίας.

Η Μαρία Χαβάκη είναι τελειόφοιτη του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο Messy Play από την ομάδα “Hehe Art” καθώς και στην προφορική αφήγηση και εμψύχωση ομάδων. Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζεται ως βοηθός νηπιαγωγού σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό του Ρεθύμνου, παράλληλα οργανώνει απογευματινά δημιουργικά παιχνίδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας και από το 2017 συμμετέχει στις δράσεις της ομάδας «Αγαπωκύματα». Το 2018 ξεκίνησε να οργανώνει δράσεις Baby & Kids Messy Play με γονείς-παιδιά και να συνεμψυχώνει ομάδες Messy θεατρικο-παιχνιδιών. Συμμετείχε σε ομάδες σωματικής έκφρασης, θεατρικού παιχνιδιού, χοροθεραπείας, κινησιολογίας, ορθοφωνίας, Butho, Tango, ομάδες contact improvisation στην Ελλάδα και το Βέλγιο.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
18 Ιανουαρίου
Ώρα:
17:30
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Διοργανωτής

Πυρρίχεια Δρώμενα
Τηλέφωνο:
693 600 1581

Χώρος Διεξαγωγής

Πυρρίχεια Δρώμενα
Μαρούλη 16
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google