Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

«Αγιοκυριακάτικες Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις» στο Χώνος

7 Ιούλ 2018

Δέκα χρόνια κλείνουν φέτος οι θρησκευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις, που οργανώνει με την ευκαιρία του εορτασμού της Αγίας Κυριακής, από την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Ιουλίου, στο Χώνος Μυλοποτάμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Χωνιανιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος».

Οι εκδηλώσεις που στηρίζονται από την Περιφέρεια Κρήτης και από τον δήμο Μυλοποτάμου με τον γενικό τίτλο «Αγιοκυριακάτικες Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις» περιλαμβάνουν συναυλίες, χορούς, σεμινάρια Κρητικής μαγειρικής τέχνης, παζάρι κρητικών προϊόντων και αθλητικές δραστηριότητες.

Οι φετινές εκδηλώσεις με τον γενικό τίτλο –όπως κάθε χρόνο- «Αγιοκυριακάτικες Πολιτιστικές και Αθλητικές εκδηλώσεις» περιλαμβάνουν συναυλίες, χορούς, σεμινάρια Κρητικής μαγειρικής τέχνης, παζάρι κρητικών προϊόντων και φυσικά, αθλητικές δραστηριότητες.

Το Σάββατο 7 Ιουλίου, σε μια όμορφη λαϊκή βραδιά υποδεχόμαστε στον προαύλειο χώρο του δημοτικού σχολείου,τη Βάλλια Ειρηναίου, τον Λευτέρη Ντελή, τον Γιώργο Μποζατζίδη ενώ στο μπουζούκι θα τους συνοδεύσει ο Στράτος Κουμπάς.

Φέτος ο Πολιτιστικός Σύλλογος των Απανταχού Χωνιανιανών Μυλοποτάμου «Το Χώνος» αποφάσισε να δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην τέχνη της μαγειρικής. Της κρητικής μαγειρικής. Της μαγειρικής που στο πέρασμα των χρόνων μένει αναλλοίωτη και μας διαφημίζει σε ολόκληρο τον κόσμο. Για αυτό το λόγο οργανώνει και τις τρεις μέρες των εκδηλώσεων σεμινάρια Κρητικής Μαγειρικής Τέχνης για μικρούς και μεγάλους που θα κάνει η καταξιωμένη στο είδος της Λένα Ηγουμενάκη.

Επίσης φέτος ασχολούμαστε με το Σαπούνι από λάδι, αλλά και το χαρούπι «τη σοκολάτα της Κρήτης» με οδηγό τη Δέσποινα Μαθιουδάκη, η οποία είναι γνωστή σ ολόκληρο το νησί μας για τις προσπάθειες που κάνει πάνω στο κρητικό αυτό προϊόν.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις το Σάββατο 7 Ιουλίου, στις 15:30 ξεκινάει το 4ο Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού, ενώ την Κυριακή 8 Ιουλίου αρχίζει το 2ο Σκακιστικό Φεστιβάλ το οποίο διοργανώνεται με την συνεργασία του Σκακιστικού Ομίλου Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί αγώνας Σιμουλτανέ από τον πρόεδρο του ομίλου Νίκο Παπανδρέου και αγώνας γρήγορου σκακιού.

Οι εκδηλώσεις στην όμορφη γωνιά του Μυλοποτάμου συνεχίζονται το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Ιουλίου με αθλητικές εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν: Αγώνες μπάσκετ και πινγκ-πονγκ… Αγώνες δρόμου και Κρητικό Βόλι (αγώνισμα της Μινωικής περιόδου) ενώ τα παιδιά θα διαγωνισθούν σε Νεροδρομίες.

Την Κυριακή 8 Ιουλίου, στις 9:30 το πρωί θα γίνει και η εκκίνηση του 3ου Διασυλλογικού Ποδηλατικού αγώνα δρόμου που οργανώνει ο ΠΟΗ ΚΑΣΤΡΟ,

Τέλος θα γίνουν και Φυσιολατρικές Πεζοπορίες στα μονοπάτια του Χώνου.

Οι κάτοικοι του Χώνου Μυλοποτάμου και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Χωνιανών σας περιμένουν στις εκδηλώσεις τους για σας προσφέρουν γνήσια και αυθεντική κρητική φιλοξενία.

Διοργανωτής

Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Χωνιανών Μυλοποτάμου

Χώρος Διεξαγωγής

Χώνος
Χώνος Μυλοποτάμου
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google