Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Amari Green Festival 2023

23 Ιούλ 2023 στις 10:00 - 22:00

Δωρεάν

Στο Αμάρι Ρεθύμνου, στην καρδιά της Κρήτης διοργανώνεται και φέτος το 8ο Amari Green Festival. Η μεγάλη γιορτή της υπαίθρου, θα είναι και πάλι αφιερωμένη στον πολιτισμό, την παράδοση, τη γνώση και το περιβάλλον.

Μέσα από ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις, θεατρικές παραστάσεις, εξορμήσεις στην αμαριώτικη φύση, γαστρονομικά δρώμενα, εκπαιδευτικές ημερίδες, εκθέσεις και μια σειρά άλλες δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, το Amari Green Festival αποτελεί και φέτος μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας με την αυθεντική Κρήτη.

Από τις 21 έως 24 Ιουλίου, μέσα από 30 και πλέον εκδηλώσεις και δρώμενα, επιστήμονες, καλλιτέχνες, μουσικοί, κάτοικοι των χωριών του Δήμου Αμαρίου και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι της περιοχής θα χαρίσουν απλόχερα τη φιλοξενία, τη γνώση, το ταλέντο και την αγάπη τους σε επισκέπτες και συμμετέχοντες.

Το Amari Green Festival αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Αμαρίου και της Κοινωφελής του Επιχείρησης και υλοποιείται με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου. Η διοργάνωση έχει επίσης την υποστήριξη του Δικτύου Δήμων του Ψηλορείτη «Ιδαίων», του Γεωπάρκου Ψηλορείτη και του Ινστιτούτου Οικολογικής Γεωργίας ΔΗΩ.

Σε όλες τις εκδηλώσεις και τα δρώμενα του φεστιβάλ υπάρχει ελεύθερη είσοδος.

Κυριακή 23 Ιουλίου 2023

08:00 – 12:00: Πεζοπορικές διαδρομές στη Φύση, τον Πολιτισμό και την Ιστορία μας – ΦΟΥΡΦΟΥΡΑΣ: Τρίτη πεζοπορική διαδρομή Φουρφουράς – Ώχρα. Συγκέντρωση έξω από το Γυμνάσιο – Λύκειο Φουρφουρά σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο.

10:00 – 14:00: «Στολίδια στα μπαλκόνια: Τα Αμαριώτικα Υφαντά βγαίνουν απ’ τα μπαούλα». Τα χωριά του Αμαρίου ανοίγουν τα μπαούλα τους, εκθέτουν τα υφαντά και από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ τα απλώνουν στα μπαλκόνια τους (Νίθαυρη – Άγιος Ιωάννης – Αποδούλου – Κουρούτες – Φουρφουράς – Λαμπιώτες – Πετροχώρι – Βισταγή – Παντάνασσα κα). Η επίσκεψη των Αμαριώτικων χωριών με το χειροποίητο γούστο της Αμαριώτισας σε συνδυασμό με τις γαστρονομικές ευκαιρίες στις ταβέρνες των χωριών μας αποτελεί ιδανική κυριακάτικη επιλογή.

14:00: Συναντήσεις για ΑΝΑΒΑΣΗ στον Ψηλορείτη. Στη διαδρομή Λοχριά – Κουρουπητό – Αγκαθέτες. Σε αυτή τη διαδρομή έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Αγίου Ιωάννη ο  Κυμινάρης, Αποδούλου και Νίθαυρης κα.

21:00: «Αντάμωμα στην κορφή». Συνάντηση στην κορυφή του Ψηλορείτη στα 2456m – Θεία Λειτουργία.

18:00 – 20:00: Βισταγή:

  • Καλούμε μεγάλους και παιδιά να νιώσουν δημιουργοί και να κάνουμε το χώμα έργο τέχνης σε μια επίδειξη του Γιώργου και της Νατάσσας Βαρδαξή.
  • Παραδοσιακά παιχνίδια και κεράσματα από τους παππούδες και τις γιαγιάδες
  • Ξενάγηση στο Λαογραφικό Μουσείο Βισταγής.

με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Βισταγής.

17:30 – 19:30: «Ποδηλατοδρομία: Από την Ιερά Μονή Ασωμάτων ανακαλύπτουμε τις ομορφιές των Αμαριώτικων χωριών». Σε συνεργασία με τον ποδηλατικό σύλλογο ATLAS Ρεθύμνου και το δίκτυο Bike Friendly.

17:30: Συγκέντρωση ποδηλατών στη Σχολή Ασωμάτων. Ξενάγηση στην Ιερά Μονή Ασωμάτων

18:00: Έναρξη ποδηλατικής διαδρομής Ιερά Μονή Ασωμάτων – Οψιγιάς – Νευς Αμάρι – Σχολή Ασωμάτων – Αγία Φωτεινή – τερματισμός πλατεία Αποστόλων (χιλιόμετρα).

19:00 – 21:00: Πλατεία Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων:  «Ολοκλήρωση της Μονάδας Επεξεργασίας απορριμμάτων ΜΕΑ) και Χώρος Υγειονομικής Ταφής των Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) Αμαρίου». Ενημέρωση για τη ΜΕΑ, δυνατότητες, αξιοποίηση, τα δεδομένα και τα οφέλη από τη λειτουργία της. Στη συνέχεια θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς και ξενάγησης στο εργοστάσιο ΜΕΑ σε συνεργασία με τον ΕΣΔΑΚ.

18:00 – 20:00: Πλατεία Φουρφουρά: «Υφαντική κατασκευή». Τα παιδιά υφαίνουν το δικό τους αργαλειό με νήματα και υφάσματα γνωρίζοντας την τεχνική της ύφανσης στον αργαλειό και τη γεωμετρία των παραδοσιακών μοτίβων. Επιμέλεια: Κατερίνα Γιαβρίδη, εικαστικός – εκπαιδευτικός.

18:00 – 20:30: Πλατεία Φουρφουρά: Εισήγηση με θέμα «Ενεργός Γήρανση και ζητήματα τρίτης ηλικίας». Εισηγήτρια: κα Παπαδακάκη Μαρία – αναπληρώτρια καθηγήτρια τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΕΛΜΕΠΑ.

Η βραδιά θα κλείσει με Κρητική Μουσική και χορό.

20:00 – 21:00:  Πλατεία Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων: Ομιλία με θέμα «Η επίδραση των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας στην ταξιδιωτική εμπειρία. Η περίπτωση του Αμαρίου». Εισηγητής: Δρ. Γεώργιος Απλαδάς, Λέκτορας Υπηρεσιών Τουρισμού του ΕΛΜΕΠΑ.

21:00 – 22:00: Δημοτικό Θέατρο Αποστόλων: ΘΕΑΤΡΙΚΗ παράσταση με τίτλο «Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή Κανέλλα» της βραβευμένης Μαρίας Βαρδάκα. Η Ραπουνζέλ, η Κοκκινοσκουφίτσα και η Σταχτοπούτα «συναντιούνται» με την Κανέλλα, τον Κορνήλιο το θεατρίνο, τον Πρίγκιπα, τη Ζιζέλ, τον (καλό) Λύκο, τον Κυνηγό και τη (φροντιστικιά) Μητριά, σε ένα παραμύθι που αφηγείται το ταξίδι από την αθωότητα των παιδιών στην ενηλικίωση και την ευθύνη των επιλογών. Μικροί και μεγάλοι ταξιδεύουν με τους ήρωες και τις ηρωίδες μας μέσα στο παραμυθένιο περιβάλλον, που έχει δημιουργήσει ειδικά για αυτούς ο κορυφαίος φωτιστής Ίαν Ντένις, και απολαμβάνουν ζωντανά τα τραγούδια, αλλά και τους χορούς της παράστασης! Ελένη Δάγκα: σκηνοθεσία, Πρωταγωνιστούν οι: Βασιλική Μάρκου, Ανδρομάχη Σαπουντζή, Λεωνίδας Δραμιτινός, Γιώργος Ξενικάκης

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
23 Ιούλ 2023
Ώρα:
10:00 - 22:00
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

Δήμος Αμαρίου
Αγία Φωτεινή Αμαρίου
Αγία Φωτεινή Αμαρίου, Αγία Φωτεινή Αμαρίου Ελλάδα

Διοργανωτής

Amari Green Festival