Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Αναπτυξιακά Πολυαισθητηριακά Μονοπάτια για βρέφη και νήπια

14 Νοέ 2019 στις 10:30 - 11:30

|Επαναλαμβανόμενη Εκδήλωση (Προβολή όλων)

An event every week that begins at 10:30am on Πέμπτη, repeating until 21 Δεκ 2019

Κάθε Πέμπτη πρωί, 10:30-11:30, γονείς και μικράκια θα συναντιόμαστε στο ΧΩΡΑφΙ και θα ζούμε μοναδικές στιγμές!

Τα Αισθητηριακά και Αναπτυξιακά Μονοπάτια αποτελούν ένα παιδαγωγικό και ταυτόχρονα ψυχαγωγικό πρόγραμμα για βρέφη από 10 μηνών έως νήπια 2,5 ετών και τις μαμάδες- φροντιστές τους.

Μέσα σε ένα πλούσιο σε ερεθίσματα πρόγραμμα, τα μικρά μας θα εμπλουτίσουν τη γλώσσα και το λεξιλόγιό τους, θα καλλιεργήσουν τη λογικομαθηματική τους σκέψη και τις διανοητικές τους δυνάμεις. Η μουσικοκινητική αγωγή θα προσφέρει στα παιδιά ένα ευχάριστο πεδίο επαφής με το μουσικό κόσμο, το τραγούδι, το χορό και τις αφηγήσεις κι όλα αυτά μαζί θα συμβάλλουν σημαντικά στη νοητική, συναισθηματική, ηθική, ψυχοκινητική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών μας. Μέσα στο πρόσφορο πεδίο των τεχνών θα μπορέσουμε να εκφραστούμε, να δημιουργήσουμε, να πειραματιστούμε και να ανακαλύψουμε τον κόσμο γύρω μας.

Οι αισθητητριακές ασκήσεις θα είναι ένα σημαντικό μέρος του προγράμματος μας καθώς σε αυτή την ηλικία, τα βρεφάκια και τα νήπια εξερευνούν τον κόσμο μέσα από τις αισθήσεις τους.

Βασισμένο στις αρχές της βιωματικής και της παιγνιώδους μάθησης το Αισθητηριακό Παιχνίδι είναι ένα παιχνίδι στο οποίο τα παιδιά χρησιμοποιούν όλες τις αισθήσεις τους για να παίξουν. Ακούνε, αισθάνονται, αγγίζουν, μυρίζουν, έρχονται σε επαφή με νέα υλικά, υφές, χρώματα, σχήματα, μυρωδιές!

Τα οφέλη του αισθητηριακού παιχνιδιού είναι πάρα πολλά! Ενισχύει τη φυσική περιέργεια των παιδιών, ασκεί τη λεπτή και αδρή τους κινητικότητα, καλλιεργεί τη λογική και μαθηματική σκέψη, ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους και τα βοηθάει στην έκφραση, στην κοινωνικοποίηση και στην κατανόηση του κόσμου μέσα από την ασφαλή εξερεύνηση του, μετατρέποντας την νέα πληροφορία σε γνώση.

Με μουσικές και τραγούδια, με αφηγήσεις και αναγνώσεις, με μαθηματικές δραστηριότητες και πρωτογραφικές ασκήσεις βασισμένες στην τέχνη αλλά και με πολυποίκιλα αισθητηριακά υλικά, θα ξεδιψάσουμε την περιέργεια, την αστείρευτη φαντασία και δημιουργικότητά μας!
Σας καλούμε να μοιραστούμε μαζί μια ζεστή, ποιοτική και πλούσια σε ερεθίσματα χρονιά, μαζί με τα μικράκια μας!

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο 6974335213.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
14 Νοέ 2019
Ώρα:
10:30 - 11:30
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

ΧΩΡΑφΙ – Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών
Κονδυλάκη 10
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
697 476 2014