Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

Χορο-Κινητικοί Εξερευνητές (για παιδιά 3 έως 10 ετών) στο ΧΩΡΑφΙ

16 Μαρτίου στις 10:00 - 11:30

35€

Οι Χορο-Κινητικοί Εξερευνητές θα έχουν την ευκαιρία να τρυπώσουν σε έναν πολυδιάστατο κόσμο σωματικής κίνησης και μη λεκτικών εκφράσεων, να εξερευνήσουν το δικό τους κινητικό λεξιλόγιο και να εξιστορήσουν μέσα από αυτό τις δικές τους μοναδικές κινητικές ιστορίες, δημιουργώντας έτσι δικά τους κινητικά παραμύθια!

Με εργαλείο το συμβολισμό, θα ανακαλύψουμε την προσωπική σημασία και το νόημα αυτών των ιστοριών και θα τις μοιραστούμε με λόγια και κινήσεις με τους υπόλοιπους συν-Χορο-Κινητικούς Εξερευνητές.

Θα ανακαλύψουμε τί σημαίνουν για εμάς οι κινήσεις μας και θα συσχετίσουμε το κινητικό μας ρεπερτόριο με στοιχεία της συμπεριφοράς μας και με τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τους άλλους γύρω μας.

Ακόμα, θα εξερευνήσουμε τρόπους έκφρασης και διαχείρισης των συναισθημάτων μας μέσα από την σωματική κίνηση και έκφραση.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων μας, οι Χορο-Κινητικοί Εξερευνητές θα έχουν και τη δυνατότητα να χαλαρώσουν και να ανακαλύψουν τους τρόπους να «ακούσουν» το σώμα τους, να «ακούσουν» τί θέλει να τους «πει» και πώς αυτό τους κάνει να αισθάνονται!

Θα αφεθούμε ελεύθεροι να αυτοσχεδιάσουμε κινητικά, θα αποτυπώσουμε την κίνηση μας στο χαρτί, θα ζωγραφίσουμε και θα μουτζουρωθούμε, συνεπώς θα χρησιμοποιήσουμε και άλλα είδη Τέχνης μαζί με την σωματική κίνηση!

Η Χορο-κινητική Εξερεύνηση έχει σκοπό να πετύχει τη συναισθηματική, κοινωνική, γνωστική και σωματική ολοκλήρωση σε προσωπικό επίπεδο, αλλά και να
εμπιστευθούμε, να αλληλεπιδράσουμε και να συνεργαστούμε με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, ενισχύοντας την ομαδικότητα και φυσικά… να παίξουμε και να γελάσουμε με διάφορα υλικά όπως απαλά και ελαστικά υφάσματα, διαφόρων ειδών μπάλες, πολύχρωμα αέρινα πούπουλα, μεγάλα στρωματάκια και αστεία καπέλα!

ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Στις συναντήσεις μας με τους Χορο-Κινητικούς Εξερευνητές θα χρησιμοποιούμε τα εξής εργαλεία: το Σώμα μας και συγκεκριμένα με τη γλώσσας του σώματος, τον ρυθμό, το «καθρέφτισμα» της κίνησης, την μεταφορά και τον συμβολισμό της
την Αναπτυξιακή Κίνηση, στην οποία εξερευνούμε

1) ΤΙ κινούμε: το σώμα σαν σύνολο, τα διαφορετικά μέλη τους σώματος ξεχωριστά, το συντονισμό των μελών του σώματος και των κινήσεών τους.
2) ΠΟΥ κινούμαστε: τον γενικό χώρο που μας περιβάλλει (π.χ. το δωμάτιο που βρισκόμαστε) και τον προσωπικό μας χώρο (έναν χώρο γύρω από τον εαυτό μας τον οποίο θεωρούμε προσωπικό και ενοχλούμαστε αν κάποιος τον παραβιάσει)
3) ΠΩΣ κινούμαστε: τις ποιότητες και δυναμικές των κινήσεων μας που αντικατοπτρίζουν τον εσωτερικό μας κόσμο και εαυτό
4) ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ κινούμαστε-Σχέση με τους άλλους: ο τρόπος που
διαλέγουμε να συσχετισθούμε με τους γύρω μας
5) Έξι βασικές αναπτυξιακές κινήσεις και την σημασία τους στην δημιουργία διαφορετικών σωματικών και συναισθηματικών εμπειριών
Ασφαλή αντικείμενα όπως στρώματα, μπάλες, ελαστικά υφάσματα κ.α.

ΟΦΕΛΗ
-Προώθηση της Προσωπικής Έκφρασης και Δημιουργικότητας
-Προώθηση της Μη Λεκτικής Επικοινωνίας
-Δημιουργική Εξερεύνηση του Κινητικού μας Ρεπερτορίου
-Βελτίωση της Ικανότητας μας να δημιουργούμε και να διατηρούμε Διαπροσωπικές σχέσεις και Αλληλεπίδραση με άλλους
-Μείωση Άγχους και άλλων όχι ευχάριστων Συναισθημάτων και βελτίωση στον Τρόπο Διαχείρισης τους
-Βελτίωση ποιότητας ζωής και ευημερίας
-Εξερεύνηση του Σώματος μας, την Εικόνα αυτού και την Αντίληψή μας για αυτό
-Επανασύνδεση με το Σωματικό Εαυτό μας
-Προώθηση ή εδραίωση εκ νέου μίας Θετικής Σχέσης με το Σώμα μας
-Αύξηση Κινητικότητας, Ισορροπίας και Εύρος Κίνησης
-Υποστήριξη και ενθάρρυνση της Κοινωνικοποίησης, της Ομαδικότητας, της Ενσυναίσθησης, της Εμπιστοσύνης και της Έκφρασης Συναισθημάτων και Εμπειριών
-Ενίσχυση ικανότητας Συγκέντρωσης και Ελέγχου σώματος
-Εξερεύνηση Προσωπικών Ορίων, Ταυτότητας και Ανεξαρτησίας
-Ενίσχυση Αυτοπεποίθησης
-Χαλάρωση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ & ΩΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΈΝΑΡΞΗ: Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 10:00-11:30

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: Κάθε Σάββατο, 10:00-11:30 (εκτός περιόδων σχολικών διακοπών), μέχρι 29/06/2019

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 35 ευρώ/4 συναντήσεις

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
~ τηλεφωνικά στο Τηλ: 693 0378341 (Wind) ή 697 0499077 (Cosmote)
~ email στο [email protected]
~ με αποστολή μηνύματος στο Messenger στο Facebook προφίλ: Ifigenia Chrt

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:
Οι συναντήσεις μας θα γίνονται στο «ΧΩΡΑφΙ – Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών»
Κονδυλάκη 10, Ρέθυμνο

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Οι Χορο-Κινητικοί εξερευνητές ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να έχουν εμπειρία στην κίνηση και τον χορό και δεν υπάρχει σωστό και λάθος, καθώς δεν μας ενδιαφέρει το αισθητικό κομμάτι της κίνησης, αλλά το προσωπικό νόημα που κρύβει για τον κάθε έναν!
Απαραίτητη προϋπόθεση να φοράμε άνετα
ρούχα!
Η ομάδα θα ξεκινήσει εφόσον συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετεχόντων.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου
αριθμού θέσεων.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑΣ
Η Ιφιγένεια Χριστουλάκη είναι Ψυχολόγος (BSc Psychology) και
Ψυχοθεραπεύτρια μέσω της Κίνησης και του Χορού (MA Dance Movement Psychotherapy), εγγεγραμμένη στην Ένωση Ψυχοθεραπευτών μέσω Κίνησης και Χορού της Αγγλίας (RDMP-UK). Σαν εκπαιδευόμενη Ψυχοθεραπεύτρια έχει εργαστεί στην Αγγλία σε ίδρυμα για άτομα με ψυχικές παθήσεις και σωματικές αναπηρίες, σε μονάδα ψυχικής υγείας του Αγγλικού συστήματος υγείας (NHS) με νοσηλευόμενα παιδιά και εφήβους με ψυχικές παθήσεις, σε γυμνάσιο σχολείο για εφήβους με σοβαρές και
πολλαπλές μαθησιακές δυσκολίες και αναπηρίες και σε δημοτικό σχολείο με παιδιά με συναισθηματικά προβλήματα και προβλήματα συμπεριφοράς.
Σαν Ψυχολόγος έχει δουλέψει εθελοντικά στο Γενικό Νοσοκομείο
Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης στο τμήμα της Παιδοψυχιατρικής, ενώ έχει εργαστεί σαν Υπεύθυνη Προστασίας Παιδιού σε κοινότητες προσφύγων στο Πολύκαστρο και τη Θεσσαλονίκη. Αυτή την περίοδο εργάζεται στον αθλητικό σύλλογο ατόμων με ειδικές ανάγκες Αρίων στα Χανιά, είναι συνεργάτης στο «ΧΩΡΑφΙ – Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών» και παραδίδει σεμινάρια σε Χανιά, Ρέθυμνο και
Θεσσαλονίκη.
Τέλος, είναι Εκπαιδευόμενη Σωματικής Κίνησης (School for
Body Mind Centering, US), Εκπαιδευόμενη Αναπτυξιακής Κίνησης για Βρέφη (School for Body Mind Centering) και παρακολουθεί σεμινάρια και συνέδρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Χώρος Διεξαγωγής

ΧΩΡΑφΙ – Κέντρο Προαγωγής Ψυχικής Υγείας & Παραστατικών Τεχνών
Κονδυλάκη 10
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
697 476 2014