Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διάλεξη της Evguenia Davidova στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών

6 Νοέ 2019 στις 20:30

Δωρεάν

Την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου, ώρα 20.30, στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών (Μελισσινού και Νικηφόρου Φωκά 130) θα γίνει η διάλεξη της κ. Evguenia Davidova με τίτλο «Merchants’ Strategies for Business Expansion: Perspectives from the 19th-Century Central Balkans».

Η κ. Davidova είναι καθηγήτρια στο Τμήμα Διεθνών και Παγκόσμιων Σπουδών (Department of International and Global Studies) του Portland State University. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θεματικές όπως το εμπόριο, οι μετακινήσεις, ο εθνικισμός, το φύλο και η δημόσια υγεία στα ύστερα Οθωμανικά και μετα-Οθωμανικά Βαλκάνια. Η κ. Davidova είναι συγγραφέας του βιβλίου Balkan Transitions to Modernity and Nation-States. Through the Eyes of Three Generations of Merchants (1780s-1890s) (Brill, 2013) και επιμελήτρια του τόμου Wealth in the Ottoman and post-Ottoman Balkans: A Socio-Economic History (I.B. Tauris, 2016).

Σκοπός της παρουσίασης της κ. Davidova είναι η διερεύνηση των στρατηγικών επιχειρηματικής εξάπλωσης τριών γενεών βαλκάνιων εμπόρων, μέσω της εξέτασης μιας σειράς διαφορετικών περιπτώσεων. Τα ερωτήματα που τίθενται αφορούν στις πρακτικές που χρησιμοποιούσε κάθε γενιά προς αυτήν την κατεύθυνση, στο ζήτημα της συνέχειας μεταξύ αυτών των πρακτικών, καθώς και στον τρόπο λειτουργίας των εθνικο-θρησκευτικών δικτύων στην περιοχή.

Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Davidova θα αναλύσει πώς αυτές οι στρατηγικές συνέβαλαν στη δημιουργία μεσαίων τάξεων, στην ανάδυση εθνών-κρατών και στη μετάβαση της περιοχής των κεντρικών Βαλκανίων στη νεωτερικότητα.

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
6 Νοέ 2019
Ώρα:
20:30
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,

Χώρος Διεξαγωγής

Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών
Νικηφόρου Φωκά 130
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου Ελλάδα
+ Χάρτης Google