Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διάλεξη του Στέφανου Κακλαμάνη «Το σείσμα και το λύγισμα: Η συνέργεια της λαϊκής παράδοσης στον Ερωτόκριτο»

20 Μαΐου στις 20:30

Δωρεάν

Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και ο Δήμος Ρεθύμνης σάς προσκαλούν στη διάλεξη του Στέφανου Κακλαμάνη, καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας στο ΕΚΠΑ, με θέμα «Το σείσμα και το λύγισμα: η συνέργεια της λαϊκής παράδοσης στον Ερωτόκριτο», που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 20 Μαΐου και ώρα 20.30 στο Σπίτι του Πολιτισμού στο Ρέθυμνο.

Η διάλεξη θα εστιάσει στη σχέση του Ερωτόκριτου με τη λόγια και τη λαϊκή παράδοση. Ο ομιλητής θα εξετάσει τη χρήση λεκτικών και ποιητικών τρόπων απόδοσης των ιδεών και των συναισθημάτων των δύο κεντρικών ηρώων και θεμάτων που αναπτύσσονται στο έργο και τα οποία διατρέχουν την ελληνική παράδοση. Ο Βιτσέντζος Κορνάρος αξιοποιεί δημιουργικά το δημώδες λογοτεχνικό και το λαϊκό παραδοσιακό υλικό μεταπλάθοντάς το σε έναν παραδειγματικό τρόπο σύλληψης και έκφρασης της ζωής και συγκροτώντας τη δική του ποιητική ιδιοσυγκρασία.

Αποσπάσματα από τον Ερωτόκριτο θα αποδώσουν μουσικά οι: Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος (κιθάρα-φωνή), Δημήτρης Κουκάκης (μαντολίνο) και Σπύρος Μαυράκης (μαντολίνο).

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Αλέξης Πολίτης, Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Χώρος Διεξαγωγής

Σπίτι του Πολιτισμού
Βερνάδου 12
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2831040150