Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Διεθνές συνέδριο στο Ρέθυμνο για το φαινόμενο της μετανάστευσης

18 Οκτ 2019 στις 09:00

|Επαναλαμβανόμενη Εκδήλωση (Προβολή όλων)

One event on 18 Οκτ 2019 at 9:00am

Στη διεπιστημονική διερεύνηση του φαινομένου της μετανάστευσης επιχειρεί να συνεισφέρει το διεθνές συνέδριο «Migrations: Interdisciplinary Challenges» (Μεταναστεύσεις: Διεπιστημονικές Προκλήσεις), το οποίο συνδιοργανώνεται από το Κέντρο Ερευνών και Μελετών του Πανεπιστημίου Κρήτης (ΚΕΜΕ-ΠΚ) και την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου – Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη του Δήμου Ρεθύμνου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Δ3-7Α της Πανεπιστημιούπολης του Γάλλου στις 17 & 18 Οκτωβρίου 2019.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου καταξιωμένοι καθηγητές και ερευνητές από τα πεδία της Ανθρωπολογίας, Ιστορίας, Προϊστορικής Αρχαιολογίας, Γλωσσολογίας, Επιστήμης της Αγωγής, Κοινωνιολογίας, Πολιτικής Επιστήμης, Ψυχολογίας, Κοινωνικής Ιατρικής και Ψυχολογίας θα αναπτύξουν διαφορετικές πτυχές του φαινομένου. Παράλληλα, στόχος του συνεδρίου είναι η ανάπτυξη διεπιστημονικών συνεργασιών ανάμεσα σε έμπειρους και νέους ερευνητές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το συνέδριο, καθώς και για ζωντανή παρακολούθηση (live–streaming) των εργασιών του, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα: https://keme.uoc.gr.

Συνδιοργάνωση: ΚΕΜΕ-ΠΚ & Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, Περιφέρεια Κρήτης.
Υποστήριξη: Δήμος Ρεθύμνου.

Χορηγοί: Rethymno Mare Hotels, Εμμανουήλ Κουγιουμουτζής (Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών), Cultural Crete USA, Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας.

Το ΚΕΜΕ-ΠΚ είναι μια αυτόνομη διεπιστημονική ερευνητική μονάδα που εποπτεύεται από την Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Κρήτης. Σε αυτό εντάσσονται ερευνητικά εργαστήρια και προγράμματα, καθώς και αυτοχρηματοδοτούμενα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών που συνδέονται με την Φιλοσοφική, την Σχολή Κοινωνικών Επιστημών και την Σχολή Επιστημών Αγωγής. Στόχος του είναι η προαγωγή της έρευνας, η προώθηση της ερευνητικής πληροφορίας και η υποστήριξη συνεργειών και συνεργασιών. Οι επιστημονικές του δράσεις εστιάζουν στην έρευνα αιχμής και στις βέλτιστες ερευνητικές πρακτικές. Σκοπός του ΚΕΜΕ είναι η σύνδεση της θεωρίας με την πράξη, και της επιστήμης με την κοινωνία.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα: keme.uoc.gr/images/conference/2019/MigrationConf_Program_17-18_10_2019pdf.pdf

Χώρος Διεξαγωγής

Πανεπιστήμιο Κρήτης Ρέθυμνο
Γάλλος Ρέθυμνο
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google