Loading Events

« All Events

Εικαστικές εκθέσεις στο πλαίσιο του 4ου Rethymno Rocks! Festival

26 Αυγούστου στις 10:00 - 20:00

26 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου,
Αίθουσα Πυροβολικού Φορτέτζας

Είσοδος ελεύθερη καθημερινά:
10:00-14:00 & 18:00-20:00
(κατά τη διάρκεια του τριημέρου του φεστιβάλ,
οι εκθέσεις θα είναι ανοικτές όλη τη μέρα έως τα μεσάνυχτα)

1η Έκθεση:
Remedy Art Design (Γιάννης Νάκος)
Graphic no Jutsu (Γιάννης Τούσσας)
VisionBlack (Νίκος Σταυριδάκης)
Nikos Marko (Νίκος Μαρκογιαννάκης)

Τέσσερις εγχώριοι καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο της Metal και Rock μουσικής ενώνουν τις δυνάμεις τους στα πλαίσια του φετινού Rethymno Rocks! Festival!

H αίθουσα Πυροβολικού του Κάστρου της Φορτέτζας θα φιλοξενήσει έργα των Γιάννη Νάκου, Γιάννη Τούσσα, Νίκου Σταυριδάκη και Νίκου Μαρκογιαννάκη που κατα καιρούς έχουν συνεργαστεί με σημαντικά ονόματα της παγκόσμιας και εγχώριας μουσικής σκηνής.

Η σύμπραξη αυτή προσδίδει έναν ξεχωριστό καλλιτεχνικό χαρακτήρα στο φετινό Rethymno Rocks! με απώτερο σκοπό να υπενθυμίσει σε όλους πόσο σημαντικό ρόλο κατέχουν τα visuals στο χώρο των μουσικών δρώμενων και κυκλοφοριών. Βολτάροντας στο Κάστρο τις ημέρες του φεστιβάλ – αλλά και νωρίτερα – οι πόρτες του Πυροβολικού θα είναι ανοικτές για να απολαύσετε την ξεχωριστή αυτή έκθεση και να συνομιλήσετε με τους καλλιτέχνες!

2η Έκθεση: John Santerineross – “Dream of the Secret God”

Ο John Santerineross (γεννημένος John Douglas Hernandez, 19 Απριλίου 1955) είναι Αμερικανός φωτογράφος με καλλιτεχνικές ρίζες στην κεραμική και τη ζωγραφική.

Θεωρείται «Νεο-Συμβολιστής» ή Μαύρος Συμβολιστής όπως αναφέρεται στον εαυτό του, ένας καλλιτέχνης που συνεχίζει ή επανερμηνεύει το καλλιτεχνικό κίνημα του Συμβολισμού του 19ου αιώνα Όπως και οι προκάτοχός του, ο Νεοσυμβολισμός εστιάζει στο πνευματικό, το υποσυνείδητο και τα όνειρα. Το μοναδικό στυλ και το περιεχόμενο του Santerineross έχει εμπνεύσει μια ολόκληρη νέα γενιά καλλιτεχνών ανά τον κόσμο. Η περίπλοκη αισθητική του πηγάζει κ επηρρεάζεται από τον Καθολικισμό και τη Σαντερία, την Ελληνική Μυθολογία και τις υποσυνείδητες προεκτάσεις του παιδικού τραύματος, των παγκόσμιων θρησκειών και της εικονογραφίας.

Περνώντας από τη φωτογραφία στη δημιουργία ταινιών, μέχρι σήμερα, ο Santerineross έχει δημιουργήσει συνολικά 12 ταινίες μικρού μήκους, συμπεριλαμβανομένου ενός μουσικού βίντεο για το συγκρότημα “Vast” και μιας συνεργασίας με τον διάσημο Ιάπωνα φωτογράφο Daikichi Amano, που είναι η τελευταία του εντυπωσιακή οπτική ιστορία. Καθώς αυτή η μετάβαση από τις στατικές στις κινούμενες εικόνες συνεχίζεται, ο John Santerineross βρίσκει συνεχώς νέους τρόπους έκφρασης. Ενώ οι φωτογραφίες του απαθανάτιζαν πάντα ένα ισχυρό και ουσιαστικό – αλλά στιγμιαίο – μήνυμα, οι ταινίες του τραβούν τον θεατή να παρακολουθήσει τα σκηνικά του να “ζωντανεύουν”.

Η έκθεση του John Santerineross σην Αίθουσα Πυροβολικού της Φορτέτζας θα είναι η πρώτη επίσημη παρουσίαση της δουλειάς του καλλιτέχνη στη χώρα μας!

Venue

Φορτέτζα
Κάστρο Φορτέτζα
Ρέθυμνο, Ρεθύμνου 74100 Ελλάδα
+ Google Map